Halikon Rikalanmäki vaihtoi omistajaa

0
Rikalanmäen kiinteistöön kuuluu 3 700 neliön vuokratontti ja kolme rakennusta. Kuva: SSS-arkisto/Toni Hiekkala

Rikalanmäen kiinteistön vuokraoikeus rakennuksineen on myyty.

– Sopimus on tehty viime viikolla, vahvistaa Oy Antiikkiverstas Wilma Ab:n konkurssipesän pesänhoitaja, asianajaja Antero Laurila.

Laurila ei kommentoi kauppahintaa eikä sitä, kuka ostaja on.

Oy Antiikkiverstas Wilma Ab:n konkurssipesä asetti kiinteistön vuokraoikeuden ja rakennukset joulukuun lopulla myytäväksi lainvoima.com-sivustolla, joka on tarkoitettu konkurssipesien myyntikohteille. Kohteen tavoitehintana oli 180 000 euroa.

Konkurssipesä pyysi kohteesta tarjouksia 30. tammikuuta mennessä, mutta se pidätti oikeuden lopettaa myynti tai jatkaa myyntiaikaa. Nyt myynti lopetettiin kaksi viikkoa aikaisemmin.

Rikalanmäen kiinteistöön kuuluvat Salon kaupungilta vuokrattu 3 700 neliön tontti ja kolme rakennusta: vajaan 1 500 neliön Paja-Rikala, ravintolakäytössä ollut runsaan 600 neliön Taide-Rikala ja parinsadan neliön kylmä latorakennus.

Antiikkiverstas Wilma osti Rikalanmäen rakennukset kaupungilta 2014. Yhtiö ehti toimia mäellä viitisen vuotta, kunnes päätyi konkurssiin viime keväänä.

Halikon Rikalanmäki on yksi Suomen tunnetuimmista rautakauden kalmistoista. Se on otettu huomioon myös kiinteistön vuokraehdoissa.Vuokrasopimuksessa todetaan, että Rikalanmäki on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla ja että esimerkiksi alueella kulkevan muinaispolun pitää olla vapaasti käytössä.