Harry ja Meghan eivät enää tulevaisuudessa käytä kuninkaallisia titteleitään eivätkä saa valtion varoja

0

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan eivät tulevaisuudessa enää käytä kuninkaallisia titteleitään brittihovissa, kertoo kuningatar Elisabetlausunnossaan. He eivät myöskään saa enää jatkossa rahaa julkisista varoista.
– Olen tyytyväinen, että olemme yhdessä löytäneet rakentavan tavan edetä pojanpoikani ja hänen perheensä kanssa. Harry, Maghan ja Archie tulevat aina säilymään hyvin rakastettuina jäseninä perheessäni, kuningattaren tiedotteessa sanottiin.
Kuningatar kertoo myös kunnioittavansa kaksikon toivetta elää syrjässä kuninkaallisesta julkisuudesta.
– He ovat joutuneet kahden viime vuoden aikana olemaan intensiivisen tarkkailun kohteena. Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä.
– Haluan kiittää heitä heidän omistautumisestaan työlleen tässä maassa, kansanyhteisössä ja muuallakin. Erityisen ylpeä olen siitä, miten nopeasti Meghanista on tullut osa perhettä, kuningatar kirjoitti.
Hovin tiedotteen mukaan pariskunta ei enää tulevaisuudessa käytä titteliä ”hänen kuninkaallinen korkeutensa”, koska he eivät enää työssään edusta kuninkaallista perhettä.
Pariskunnan ero brittihovista tulee voimaan keväällä.

Hovi ei kommentoi turvajärjestelyjä

Pariskunta asuu vastedes Kanadassa ja Britanniassa.
Hovin tiedotteessa todetaan, ettei se kommentoi pariskunnan turvajärjestelyjä, koska on olemassa riippumattomia järjestelmiä, joiden avulla voidaan päätellä, millaisia julkisesti rahoitettavia turvajärjestelyjä mahdollisesti tarvitaan.
Hovin tiedotteen mukaan pariskunta on niin ikään ilmoittanut aikovansa maksaa takaisin Sussexin herttuaparin kotina toimivan Frogmore Cottagen korjauskulut, jotka on maksettu valtion apurahasta (sovereign grant), Remontti maksoi arviolta vajaat kolme miljoonaa euroa.
Daily Mail -lehden taannoin teettämässä kyselyssä noin 75 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että pariskunta ei jatkossa voisi vastaanottaa minkäänlaista taloudellista tukea kuninkaallisilta tai veronmaksajilta. Vain kolmetoista prosenttia vastaajista hyväksyisi tuet.

https://www.royal.uk/statement-her-majesty-queen-0

STT

Kuvat: