Haukkalan juhlatilojen yrittäjät ostivat Rikalanmäen

0
Rikalanmäki Oy:n verkkosivuilla kerrotaan, että pian yrityksen toiminnasta kuullaan lisää.

Halikon Rikalanmäen kiinteistön vuokraoikeuden rakennuksineen ovat ostaneet Haukkalan juhlatilojen yrittäjät, salolaiset Eija ja Mikko Halkilahti. Heidän perustamansa Rikalanmäki Oy:n toimialaan kuuluvat muun muassa ravintolatoiminta, catering-toiminta, tilojen vuokraustoiminta, kulttuuripalvelujen tuottaminen ja tapahtumien järjestäminen. Kaupat Rikalanmäestä tehtiin viime viikolla.

Oy Antiikkiverstas Wilma Ab:n konkurssipesä myi kiinteistön vuokraoikeutta ja rakennuksia lainvoima.com-sivustolla, joka on tarkoitettu konkurssipesien myyntikohteille. Konkurssipesä pyysi kohteesta tarjouksia 30. tammikuuta mennessä, mutta se pidätti oikeuden lopettaa myynti tai jatkaa myyntiaikaa. Myynti lopetettiin kaksi viikkoa aikaisemmin.

Rikalanmäen kiinteistöön kuuluvat Salon kaupungilta vuokrattu 3 700 neliön tontti ja kolme rakennusta: vajaan 1 500 neliön Paja-Rikala, ravintolakäytössä ollut runsaan 600 neliön Taide-Rikala ja parin sadan neliön kylmä latorakennus.

Antiikkiverstas Wilma osti Rikalanmäen rakennukset kaupungilta vuonna2014. Yhtiö ehti toimia mäellä viitisen vuotta, kunnes päätyi konkurssiin viime keväänä.

Halikon Rikalanmäki on yksi Suomen tunnetuimmista rautakauden kalmistoista, mikä on otettu huomioon myös kiinteistön vuokraehdoissa. Vuokrasopimuksessa todetaan, että Rikalanmäki on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla ja että esimerkiksi alueella kulkevan muinaispolun pitää olla vapaasti käytössä.