Herätys! Todellisuus muuttui jo! (mainos)

KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Joy & Order

0
– Punainen lanka täytyy joskus kaivaa syvältä strategiakiemuroista, mutta kyllä se sieltä löytyy, Laura Mänki kannustaa. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa työyhteisöviestinnästä Sirke Lohtaja-Ahosen kanssa.

Yritysten ja organisaatioiden on nyt muututtava ja kerättävä rohkeutta kuunnella asiakasta ja työntekijää aidosti, kääräistä hihat ja ryhtyä määrätietoisiin toimiin.

– Moniko johtaja tietää, mitä oikeasti tapahtuu? Tieto sinkoilee, tunkeutuu, möyrii, pursuaa ja ryömii monilla eri tasoilla. Kaikki viisaus ei asu johtoryhmässä. Nyt on herättävä, sillä todellisuus muuttui jo!

Viestintäkonsultti Laura Mänki pääsee hetkessä vauhtiin. Tästä aiheesta hän on kumppaneineen puhunut lukemattomia kertoja eri yrityksissä ja organisaatioissa.

– Autamme asiakasta määrittelemään toimintansa punaisen langan sekä sen, kuka kertoo, miten kertoo ja missä kanavissa. Viestintä ei ole erillinen osa, vaan se pyörii samassa myllyssä myynnin, markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon kanssa, hän muistuttaa.

Viisi vuotta sitten perustettu, valmentavaan otteeseen erikoistunut salolainen viestintätoimisto Joy&Order on juuri pyöräyttänyt palikkansa ympäri jatkaakseen toimintaansa uudelta pohjalta. Mänki kuvailee 15-henkistä laumaansa ulkopuoliseksi konsultti-agenttiyksiköksi.

– Kokenut kärkiporukkamme tekee muitakin töitä, joten pystymme ymmärtämään yrittäjyyden haasteita ja samastumaan niihin.

Menestys syntyy
työyhteisön herättelystä

Joy&Orderin väki lähtee liikkeelle, kun organisaatiossa on otettu havahtumisen ensimmäiset askeleet.

– Bisneksen teon keskellä oivalletaan yhtäkkiä, että oikea suunta on hakusessa. Silloin otetaan esille strategia ja muistutetaan mieleen, miksi tehdään sitä, mitä tehdään, mikä on tavoite ja miten tuloksia jatkossa mitataan, Laura Mänki kuvailee.

Henkilöstön rooli toiminnan kirkastamisessa unohtuu usein.

– Epämääräinen tyytymättömyys henkilökunnassa täytyy avata ja selvittää, mistä oikeasti puhutaan.

Tietoisesti väärän tiedon, sekasorron ja vihamielisyyden levittäjiä riittää.

– Yritysten ja organisaatioiden velvollisuus on osallistua oikean tiedon levittämiseen. Niillä on oikeus kertoa itsestään ja toiminnastaan hyviä asioita. Tehtävämme on auttaa niitä luomaan menestystä, hyvää oloa ja turvallisuutta koko yhteiskunnassa.

Laura Mänkin mukaan Joy&Orderin tavoitteena on vakiinnuttaa viestintään erilainen tekemisen tapa.

– Pureudumme syvälle asiakkaidemme sisäiseen perustehtävään. Meidät palkataan usein nimenomaan ravistelemaan koko yhteisöä. Vasta koko henkilöstön oivallusten myötä viestintä voi toimia, vuorovaikutus muuttua rakentavaksi ja kaikkien on mukava mennä töihin. Se heijastuu suoraan asiakaspalveluun, asiakaskokemuksiin ja yrityksen menestykseen.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi