Junamatkustajien autot tukkivat Veturitallin pihan – Taidemuseolle uudet pysäköintikieltomerkit

4
Salon taidemuseo Veturitallin parkkipaikka ja piha on täyttynyt junamatkustajien autoista. Autoja on jätetty parkkiin myös pelastustielle, jonne on asennettu uudet kieltomerkit. Kuva: SSS/Marko Mattila

Salon taidemuseo Veturitallin pihaan on asennettu uusia pysäköintikieltomerkkejä. Kieltomerkkejä jouduttiin hankkimaan, sillä pendelöivät junamatkustajat ovat jättäneet autojaan parkkiin Veturitallin pihaan.

– Autoja on ollut myös parkissa museon pelastustiellä, jonka pitäisi olla aina vapaa pelastustöihin. Pelastustielle pysäköidyt autot hinataan pois, sanoo museon intendentti Pirjo Juusela-Sarasmo.

Juusela-Sarasmon mukaan junamatkustajien autot ovat parkissa koko päivän ajan, mistä koituu haittaa myös museon asiakkaille parkkipaikan täyttyessä.

– Viime talvena ongelma oli pahimmillaan, kun alueella oli lisäksi useita lumikasoja. Tänä talvena lumi ei onneksi ole vielä tukkinut reittejä.

Taidemuseolla alkaa huhtikuussa remontti, jolloin piha-alue tarvitaan kokonaisuudessaan vain museon käyttöön.

– Varastosiiven laajennus tarkoittaa sitä, että alueelle tulee työmaa ja työmaaliikennettä, Juusela-Sarasmo sanoo.

Taidemuseon remontti jatkuu kesän yli, ja museo on remontin ajan suljettuna.

– Ajattelimme alkuun, että museo voisi olla auki remontin aikana, mutta se ei onnistukaan, kun remontin aikana kiinteistön kaikki talotekniikka ei ole käytettävissä. Museo tarvitsee toimintaansa museo-olosuhteet.

– Veturitalli sulkeutuu Tommi Toijan näyttelyn jälkeen 6. huhtikuuta ja avataan yleisölle jälleen syksyllä, Juusela-Sarasmo jatkaa.

Veturitallin varastosiipeä laajennetaan vajaan 300 neliön verran. Remontin ansiosta taidemuseo saa lisää kauan kaivattua työskentely-, varasto- ja teknistä tilaa.

Juusela-Sarasmon muistuttaa, että junamatkustajille on varattu runsaasti parkkitilaa Joensuunkadun ylittävän sillan takana niin sanotulla Hansan tontilla.

– Hansan tontilla on aina tilaa ja sieltä pääsee kävelemään kätevästi rautatieasemalle sillan ali. Muutama askel ja minuutti lisää, niin saa varmasti autonsa parkkiin, Juusela-Sarasmo vinkkaa.

Salon kaupunki avasi Mariankadun ja Salorankadun kulmassa olevan Hansan tontin pysäköintialueeksi vuoden 2018 marraskuussa. Uusi parkkipaikka tarvittiin, koska rautatieaseman liityntäpysäköintialue osoittautui liian pieneksi junamatkustuksen suosion kasvaessa.

Hansan tontilla on 150–200 parkkipaikkaa. Alueella ei ole pysäköintirajoituksia eli siellä voi pitää autoa vaikka useamman päivän ajan. Pysäköintialueelle ajetaan Salorankadun kautta.

Tammisiltalainen

Uutinen kertoo ehkä omaa kieltään siitä, miten Saloon on saatu uusia työpaikkoja. Salolaiset menevät junalla muualle töiden perään…

Vapaa Kanaherra

Juu, kyllä on rankkaa kun raha ei tulekaan postin mukana.

Volkan

Uudet pysäköintikieltomerkit 🙄🤣😅

Hämmästynyt

Muurlan liintyntäparkki on myös laajentamisen tarpeessa.
Paikkoja on käyttöön nähden vähän.