Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Karnisto-Toivonen ei siirtäisi Salon lukiota

12
Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen.

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) ei kannata Salon lukion muuttamista alakouluksi ja lukion siirtoa Ylhäistentielle.

Tällainen esitys sisältyy kaupungin oppimisympäristöselvitykseen.

Karnisto-Toivonen kirjoittaa Facebookissa, että hän on päätynyt vastustamaan lukion siirtoa. Hän vierastaa ”ajatusta lähteä investoimaan tilojen muuntamiseen”.

Lukion siirto on selvityksessä osa laajempaa kokonaisuutta.

Uskelan koulu Kavilankadulla on huonossa kunnossa, ja rakennus vajoaa. Siitä on tarkoitus luopua. Uskelan koulu ja lopetettavaksi esitetty Alhaisten koulu siirrettäisiin nykyiseen lukioon Kaherinkadulle.

Lukion uusi paikka olisi Ylhäistentiellä, entisessä ammattikorkeakoulussa. Siellä toimii parhaillaan Hermannin koulu, joka evakossa Torikadulla sijaitsevasta vanhasta koulusta.

Selvityksessä ehdotetaan, että Hermanni palaa entisiin tiloihinsa kaupungin keskustaan.

Lukion pysyminen nykyisessä kiinteistössä muuttaisi tätä rakennelmaa.

Karnisto-Toivosen mukaan Uskelan koulu voidaan hajasijoittaa nykyisiin keskustan koulukiinteistöihin.

– Keskustan sisällä välimatkat ovat lyhyitä, ja saamieni tietojen mukaan hajasijoitus lähivuosina on mahdollinen. Kaupunki ei voi missään olosuhteissa lähteä investoimaan uutta koulurakennusta keskustaan oppilasmäärän vähentyessä radikaalisti, hän kirjoittaa.

Uutta Uskelan koulua ei siis rakennettaisi.

Työryhmän esitys on Karnisto-Toivosen mielestä ”pääosin hyvä ja perusteltu”.

– Tulen asian poliittisessa käsittelyssä äänestämään valtaosan muutosten puolesta.

Opetuslautakunta käsittelee oppimisympäristöselvitystä 4. helmikuuta. Kaupunginhallitukselle se on tarkoitus tuoda 10. helmikuuta ja valtuustolle 24. helmikuuta.

Veronmaksaja

Hyvä ehdotus. Nyt pitäisi tehdä lisäksi kuten aikoinaan pikkukunnan koululautakunnassa. Ensin pohdittiin, mikä olisi lasten etu ja kysyttiin mielipide koulusta.

Nykyäänkin on helppo tehdä suunnitelmia ja laskelmia tavoitehakuisesti unohtamalla tärkeimmät eli käyttäjät. Nykymallilla oppilaat kävelevät koulupäivän aikana jopa 6 gps-kilometria paikasta toiseen räntäsateessakin.

Ehdotus

Siirtäkää koko Salo mereen, loppuupa kituminen. Ennen sitä myydään kaupungin irtaimisto + kirpparikamat ja saadut hilut jaetaan niille kaupunkilaisille, jotka vielä haluavat tsempata jossain muualla.

inkere

Esitys ”pääosin hyvä ja perusteltu”. Aina en kyllä tunnista, mitä puoluetta puheenjohtaja edustaa. Toivottavasti muut demarit on enemmän kuntalaisten asialla.

Eija seppälä

Uskoisin että tässäkin asiassa on järjen käyttö sallittu. Mielenkiintoinen valtuusto tulee olemaan. Työryhmä on esittämässä jotain, ensi viikon to nähtävissä netissä. Ltk tekee oman päätöksen ja kh edelleen omansa, kv kaiken muuttaa voi. Onnea päätöksentekijöille.

Matias

Hyvä! Tunnustetaan rohkeasti tosiasiat. On täysin selvä asia, että pieniä muutaman lapsen vuosiluokan kouluja ei ole järkevä pitää ja se on ensisijaisesti myös lapsen etu.
Myös lukion muuton suhteen olen samoilla linjoilla, siinä ei oikein mitään hyötyjä ole nähtävissä, mutta haittoja senkin edestä. Salon lukio on hyvin toimiva johon oppilaat ja opettajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä.

Make

Ymmärtääkseni Uskelan koulu ei edes enää vajoa. Siitä ei ole puhuttu enää mitään.

Ehdotus

Sshhh! Älä pilaa juonta!

MH

Lukion siirtämisestä tai oikeammin siirtämättä jättämisestä samaa mieltä. Ei ole mitään perusteita siirtää lukioksi alun perin tehdystä hyvin toimivasta tilasta oppilaita muualle. Jos Hermannin koulurakennus Torikadulla on onnistuttu remontoimaan siten, että sinne voi koululaisia siirtää, miksi siitä ei tehtäisi alakoulua Alhaisten ja Uskelan koulun oppilaille? Hermannin yläkoululaiset pysyisivät Ylhäisissä, missä homma on toiminut useita vuosia kohtuullisesti. Kyläkoulujen sulkeminen varmaan edessä joka tapauksessa, mutta koulukyyteihin on silloin satsattava tosissaan. Siitä ei voi alkaa nuukailemaan, kuten nyt tapahtuu. Nykyisellään alle kymmenen kilometrin koulumatkoihinkin on käytettävä kohtuuttoman pitkiä aikoja, kun linjat suunniteltu pelkästään säästöt mielessä. Ja jossain tapauksissa kyydit voisivat kulkea kaupungin keskustasta… Lue lisää »

Kuntalainen K

Dramaattisin viesti oli lehtijutun kolmanneksi viimeisessä kappaleessa. Eli on lupa tulkita niin, että ”kaikki muu saa mennä”.

Pisteyttäjä

Annan tuiosta yhden irtopisteen.

Mää Vaan

Uutta koulua ei tarvita. Laitettiinhan Torikadun kiinteistöön yli puoli miljoonaa remonttiin. Menikö hukkaan?

Ympäristönsuojelu unohtuu

Juuri oli lehdessä juttu, että Salo ei ole saanut hiilidioksidipäästöjä kuriin. Koulukyyditysten lisäämiselläkö ne saadaan kuriin? Jos kyläkouluja lakkautetaan, kyyditykset lisääntyy verrattuna siihen, että nyt oppilaat kulkevat jalkaisin tai pyörällä. Onhan se ympäristön kannalta parempi että koulu on lähellä. Ja kun karttaa katsoo, niin keskustassa voisi kouluverkkoa vähän enemmän kärsiä, kun viedä reuna-alueita koulut. Kun ajattelee, että Komisuolta vietäisiin oppilaat Suomusjärvelle, sehän tekee yli 10 km. Salon keskustassa ei tule noin pitkiä välimatkoja, jos jokin koulu lakkautettaisiin ihan keskustasta. Mutta eihän niitä herrojen kakaroita voi kuskata mihinkään kauemmas, tämä on kyllä niin läpinäkyvä syrjintäjuttu. Keskusta-alue vs. muu alue. Kuntaliitoksessa sovitut… Lue lisää »