Kenestä ensimmäinen Salon Seppä – kulttuuritoimijoiden uusi tunnustus myönnetään maaliskuussa

0
Seppä Lauri on Salon vanhin patsas, joka on seissyt nykyisellä paikallaan vuodesta 1963. Maaliskuussa kuullaan, kuka on valittu kulttuuria takovaksi, ensimmäiseksi Salon Sepäksi.

Salolaisten kulttuuritoimijoiden ikioma Salon Seppä -tunnustus myönnetään maaliskuussa 2020 ensimmäistä kertaa. Tunnustuksen saa yksittäinen henkilö, ryhmä tai muu joukko, joka on merkittävästi edistänyt paikallista kulttuurielämää.

Tunnustus jaetaan ensimmäistä kertaa järjestettävässä Kulttuurigaalassa 21.3. Sinisessä Talossa. Kulttuurigaalasta ja Salon Seppä -tunnustuksesta kaavaillaan jokavuotista perinnettä.

Salon kaupungin ja yhdistyskentän yhteistyöelin Kulttuurikumppanit valitsee tunnustuksen saajan kulttuuriyhdistyksiltä saamiensa ehdotusten perusteella.

Kuka tai mikä ryhmä tai yhdistys on vaikuttanut merkittävästi, iloisesti tai vavahduttavan oivaltavasti paikalliseen taide- ja kulttuurielämään? Kulttuuriyhdistykset voivat osallistua ensimmäisen Salon Sepän valintaan lähettämällä ehdokkaan nimi ja perustelut osoitteeseen kulttuurikumppanit@salo.fi viimeistään 31.1.2020 mennessä.

Kulttuurikumppanit on itsenäinen ja riippumaton salolaisten kulttuuriyhdistysten yhteistyöelin, joka toimii yhteistyössä Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Tavoitteena on vahvistaa kaupungin kulttuurisektorin toimintaa ja yhteistyötä sekä innostaa kaikkia kulttuurin harrastamiseen ja sen tekemiseen.