Kolme ottelua yhden hinnalla – LP Viesti oli tyrmäävästi parempi kahdessa niistä, mutta sarjapiste meni

0
LP Viestin Veda Mansikkaviita (vas.) ja Nea Haatainen nostivat peukalot lopulta varauksellisesti ylös kahden sarjapisteen jälkeen. (kuvat: SSS/Marko Mattila)

LP Viesti näytti lentopallon naisten Mestaruusliigan kotiottelussaan häivähdyksen 2010-luvulta. Siis siitä tutusta asiasta, että Salohallin peli päättyy pitkä tauko mukaan laskien puolessatoista tunnissa 3–0 kolmella murskaavalla erällä.

Kyseinen tuokio Nurmon JymyVolleyta vastaan kesti kaksi ensimmäistä erää. LP Viesti pelasi puolitoista erää hämmästyttävästi ilman ainuttakaan hyökkäys- ja vastaanottovirhettä, eikä vastustaja saanut tuossa ajassa yhtään torjuntapistettä.

Yleispelaaja Nette Peit ja hakkuri Katarina Pilepic takoivat palloa kenttään liioitellusti todeten joka paikasta, Peit kerran vasemmalla kädelläkin. Työotsikko ”power-peippi-Peit” oli jo vahvasti mielessä, kun virolainen pelasi useiden heikompien ottelujen jälkeen erinomaisesti.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Pilepic mäjäytti naisten liigassa ääriharvinaisella hyppysyötöllään neljä ässää, JymyVolleylta ei ässiä nähty ainuttakaan. Torjuntapisteet olivat 4–2, LP Viestin hyökkäysprosentti kansainvälistä huippuluokkaa, 58.

Passari Veda Mansikkaviita pyöritti peliä monipuolisesti, ja kaikki pelaajat saivat hyökkäyksessä vähintään kolme pisteonnistumista. Vierasjoukkueen peli oli sekaisin – Nurmolle tuomittiin lyhyessä ajassa kaksi väärää kenttäjärjestystä eli LP Viestille kaksi ilmaista pistettä.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä niin heikkoa esitystä, ettei siinä kai pukukopissa voi oikein mitään edes sanoa. Ei auttanut kuin kasata itsensä ja laittaa ammattiylpeyttä peliin, totesi JymyVolleyn passari Annina Keinonen.

Nette Peit (pelinumero 11) pelasi vahvan ottelun.

Maanantain niin sanottu toinen ottelu alkoi pitkän tauon jälkeen. Virheet alkoivat siirtyä LP Viestin kenttäpäätyyn, ja JymyVolley terästäytyi merkittävästi.

Täydet sarjapisteet häämöttivät vielä neljännen erän lukemissa 12–7, mutta hapuileva puolustus ja vastustajan loistavaksi noussut torjuntapelaaminen veivät kamppailun viidenteen erään. Siis ikään kuin kolmanteen otteluun yhden hinnalla.

Varsinainen yllätys ei ollut se, että Jymyn torjuntajuhlaa johti salolaisille kovin tuttu Kaisa Nyman (s. Jokinen).

– Nämä vanhemmat pelaajat pelaavat aina sydämellä joukkueelle, he ovat kullanarvoisia. Jenkit ja muut eivät välttämättä pelaa joukkueelle niin isosti. ”Kassu” voi Keinosen kanssa viedä joukkueen vielä pitkälle keväällä, jos vielä saadaan jenkit pelaamaan parasta peliään, pohti JymyVolleyn päävalmentaja Kari Tuomela.

Viidennessä erässä Viesti vältti jälleen hyökkäys- ja vastaanottovirheet. Kaksi sarjapistettä merkitsevät sitä, että taistelu lähinnä runkosarjan kakkossijasta jatkuu. LP Kangasala on loittoontunut melkoisen kauas edelle, vaikka salolaiset voittaisivatkin rästiottelunsa. Kangasala ja Viesti ovat jo pelanneet kaikki runkosarjan keskinäiset ottelunsa.

Kotijoukkueen positiivisinta antia olivat Nette Peitin pelaaminen kokonaisuudessaan sekä keskitorjuja Anna Czakanin nousu peliin mukaan. Hänen hyökkäysmääränsä ovat olleet pienet Viktoriia Tuchashvilin loukkaantumisen jälkeen, mutta maanantaina onnistumisia tuli hyvään tahtiin.

– Veda passasi paljon rohkeammin kuin yleensä, ja passimäärä keskitorjujille oli eteenpäinmenoa. Eniten tässä huolestuttaa se, että passareita on yksi. Jos Vedalle sattuu jotain tai hän on kipeänä, passareita ovat Czakan, (Nea) Haatainen ja (Inka) Mehtola, totesi Lemminkäinen luetellessaan samalla koko terveenä olevan keskitorjujakolmikon.

Tuchashvilin ja Kayla Hanelinen paluusta peleihin ei edelleenkään ole varmuutta. Tosin sitä ei ole myöskään loppukauden jäämisestä kokonaan väliin.

– Molemmilla on varmaan aika lailla 50–50 se, pelaavatko he vielä tämän kauden aikana. Emme voi laskea sen varaan, Lemminkäinen kertoo.

Siirtoaika umpeutuu perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Mitään lopullisia päätöksiä mahdollisista uusista pelaajista ei ole. On katsottu, mitä on tarjolla. Mitään jonoa ei ole pelaajista, joista valita.

Katarina Pilepic piiloutui hetkeksi hiusten taakse.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP Viesti–JymyVolley 3–2 (25–14, 25–9, 19–25, 19–25, 15–9)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Katarina Pilepic 23/+14, Veda Mansikkaviita (passari) 3+2, Lotta Piesanen 0/-2, Netta Laaksonen 1/0, Anna Czakan 14/+12, Anu Ennok 9/+1, Nette Peit 26/+18, Nea Haatainen 6/+1. Libero Eveliina Rautiaisen vastaanottoprosentti 57.
JymyVolley: Annina Keinonen (passari) 7/+6, Perry Ramsey 10/+1, Jody Larson 5/0, Kaisa Nyman 13/+9, Sofia Norrbacka 0/-1, Sara Niemi 9/+6, Henni Rinta-Keturi 3/+1, Maddie Haggerty 15/+5. Libero Laura Penttilän vastaanottoprosentti 29.
Hyökkäysprosentti: 41–31
Vastaanottoprosentti: 48–43
Torjuntapisteet: 10–16
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 12–4/11–6
Tuomarit: Esa Virta ja Mira Caven
Yleisöä: 443.
SSS-pistekilpailu: Peit 3, Pilepic 2, Czakan 1. Pistekilpailun tilanne: Ennok 11, Pilepic 10, Czakan 9, Peit 8, Kayla Haneline 6, Laaksonen 5, Arita Ternava 3, Mansikkaviita ja Viktoriia Tuchashvili 1.

OHO!

Torjuntapisteet kahden erän jälkeen: 4–2. Torjuntapisteet ottelun lopussa: 10–16.
LP Viestin seuraava ottelu: torstaina 30. tammikuuta LP Viesti–Hämeenlinna kello 18.30 Salohallissa.