Koulutuskuntayhtymä palkkasi

0
Jyrki Sjöholm

Jyrki Sjöholm on aloittanut vuoden alussa Edusalon toimitusjohtajana. Edusalo on Salon seudun koulutuskuntayhtymän tytäryhtiö, viralliselta nimeltään Salon seudun koulutus Oy.

Sjöholm toimi Salon kaupungin elinkeinoyhtiön Yrityssalo Oy:n toimitusjohtaja vuosina 2013–2018. Vuodesta 1996 hänellä on ollut oma koulutus- ja rekrytointipalvelua tarjoavaa yritys Työmaa Oy. Sen toiminnalla on jonkin verran päällekkäisyyttä Edusalon kanssa.

Edusalon toimitusjohtajuus on puolipäiväinen tehtävä, ja Sjöholm jatkaa myös yrittäjänä.

– Yrittäjänä en tee enää mitään sellaista, mikä kilpailisi Edusalon kanssa. Joitain projekteja on kesken, ja olemme sopineet, että saatan ne loppuun, hän sanoo.

Sjöholm on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri.

Salon seudun koulutus Oy on perustettiin vuonna 2015. Laki edellyttää, että yksityisten yritysten kanssa samoilla markkinoilla toimiva koulutus on yhtiöitettävä.

Myytävän koulutuksen osuus koulutuskuntayhtymän noin 20 miljoonan euron toimintatuotoista on viitisen prosenttia.

– Jyrki Sjöholm palkattiin tekemään Edusaloa tunnetuksi. Tavoite on kasvattaa liiketoimintaa vähän ja synnyttää ehkä jotain uuttakin toimintaa, kertoo koulutuskuntayhtymän johtaja Olli-Pekka Juhantila .

Ammattiopistoa ylläpitävässä kuntayhtymässä on selvitetty myös koko koulutuksen yhtiöittämistä.

– Tarvetta yhtiöittämiseen ei ole, ja tähän mennessä selvitysten tulos on ollut, että kuntayhtymä on paras vaihtoehto, sanoo Juhantila.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän omistajat ovat Salo, Somero, Kemiönsaari, Koski, Paimio ja Sauvo. Salo on suurin omistaja.