Mennyttä etsimässä: Perttelin Osuuskaupan hallitus vuonna 1938

0
Kuva: Salo-Uskelan Seuran arkisto.

Tässä kuvassa on Perttelin Osuuskaupan hallitus vuonna 1938. Istumassa vasemmalta maanviljelijät Oskari Karrakoski (Haarojan isäntä) ja Väinö Helle (Mikolan isäntä), Kaivolan koulun opettaja ja Perttelin kirkon urkujen polkija, opettaja Otto Ville Loimu ja äärimmäisenä oikealla August Saari, joka oli mukana monessa Perttelin pitäjän lautakunnassa ja muun muassa valtuustossa sekä toimi Perttelin säästöpankin johtajana.

Seisomassa vasemmalta maanviljelijät Akseli Mattila, Kyösti Yrjä (Yrjän isäntä), Arvo Viikari (Lemmon isäntä), Kaarlo Rinne (Rinteen isäntä) ja Aarne Nummila sekä liikkeenhoitaja, Perttelin Osuuskaupan johtaja Voitto Soini.

O.V. Loimu kuului Perttelin Osuuskaupan perustajajäseniin. Hän oli innostunut osuustoimintaliikkeestä, kun hän 1896 nuorena opettajana osallistui jatkokursseille Helsingin yliopistossa ja kuuli siellä useita professori Hannes Gebhardin luentoja. Suurelta osin Loimun aloitteesta vuonna 1903 perustettiin Perttelin Osuusmeijeri ja vuonna 1908 Perttelin Osuuskauppa.

Lisätietoja voi lähettää osoitteeseen salouskelanseura@gmail.com.