Mitä sanoo Kaminen – Carberryn pelilupa ehti ajoissa KTP-otteluun

0
Tomi Kaminen on Korisliigan kokenein ja värikkäin päävalmentaja.

Lauantai-illan Vilpas–KTP-otteluun tuli aivan uutta sähköä, kun Vilpas kertoi torstaina Tobin Carberryn paluusta. Carberryn pelilupa saapui perjantaina iltapäivällä ja mies itse perjantai-iltana.

Perinteitä kunnoittaen Carberry suunnisti suoraan Helsinki-Vantaalta kebabille joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen kanssa. Ensituntuman tuttuihin koreihin Carberry otti perjantain myöhäisillan ekstratreeneissä.

KTP:n kausi on ollut siinä mielessä samanlainen kuin viime kausi, että joukkue on voittanut selvästi enemmän pelejä kuin hävinnyt (14/11), vaikka peliesitykset ovat ailahdelleet rajusti ja joukkue on ollut paikoin kuriton.

Myös päävalmentaja Tomi Kaminen on jatkanut tutulla tyylillään. Viime kaudella Kaminen oli muutamaan otteeseen jo valmis eroamaan tehtävästään. Lopulta KTP marssi Vilppaan yli yllätyspronssille. Tälläkin kaudella Kaminen on jakanut melkoisia herkkupaloja median jaettavaksi.

Lokakuun Seagulls-ottelun jälkeisessä kättelyssä Kaminen kritisoi tuomaritoimintaa 300 euron sakkojen edestä. Saman ottelun lehdistötilaisuudessa hän tiivisti tuomaritoiminnan suomiräppäri DJ Ibusalia mukailen:

– Aika monta asiaa on pilalla ja pelkkää paskaa tilalla.

Seuraavassa ottelussa Uudessakaupungissa Kaminen vetosi jumbojoukkue Korihaiden kannattajiin:

– Älkää jättäkö joukkuetta yksin.

Ja kun KTP voitti Korihait Kotkassa, Kaminen pyysi anteeksi pääsylipun ostaneilta katsojilta:

– Mä en ainakaan maksaisi tuollaisesta pelistä yhtään mitään.

Kaminen on koonnut täksikin kaudeksi melko värikkään ja räjähdysherkän jenkkinelikon, jota hän kommentoi samalla tyylillä:

– Jos sä näytät siltä, että et halua pelata, niin en mä silloin peluuta, Kaminen perusteli DeAndre Danielsin penkitystä.

– Aivan yössä. Niin treeneissä kuin peleissä, Kaminen tiivisti Cullen Russon panoksen viime viikkoisen Karhu-ottelun jälkeen.

KTP on yksi liigan isokokoisimmista joukkueista, joka voi esimerkiksi laittaa kolmospaikalle 206-senttisen Russon. Viisikon keskipituus on paikoin tasan kaksi metriä.

Joukkueesta puuttuu kuitenkin edelleen selkeä pelintekijä, vaikka Joonas Lehtoranta onkin vihdoin lunastanut vuosikausia kasattuja odotuksia.

Vilppaan ex-kapteeni Michael Pounds on jäänyt yllättäen pieneen rooliin. Pounds on pelannut joulutauon jälkeen vain 13 minuutin ja 4,1 pisteen keskiarvolla.

VILPAS–KTP LAUANTAINA SALOHALLISSA KELLO 17

Lähtökohdat: Vilpas on sopeutunut yllättävän hyvin Teemu Rannikon jälkeiseen aikaan. Keskiviikon Lahti-ottelu oli loistava suoritus koko kahdeksikolta. KTP haki keskiviikkona arvokkaan vierasvoiton Nokialta. KTP on erilainen, arvaamaton ja siksi myös vaarallinen.
Seuraa häntä: Tobin Carberry.
Mikä on miehen lähtötaso? Alla pitkä loukkaantuminen ja hajaminuutteja VTB-liigassa eikä ainuttakaan joukkueharjoitusta uudessa seurassa. Odotettua 15/5/5-tasoa ei ole syytä odottaa vielä tänään.
Kokoonpanot:
Vilpas: Tobin Carberry, Mikko Koivisto, Henri Kantonen, Tim Coleman, Aatu Kivimäki, Jamuni McNeace, Riku Laine, DJ Laster. Poissa: Teemu Rannikko, Juho Nenonen, Leevi-Matias Taimela.
KTP: JayVaughn Pinkston, Byron Wesley, Cullen Russo, Eldar Skamo, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Kevin Langford, Topias Kuukkanen, Joonas Lehtoranta. Poissa: Markus Rautasalo, Joonas Timonen, Emil Uotila.

Tulosennuste: 92–88.