Omakotitalon palossa vältyttiin isoilta vahingoilta Sauvossa – koira puri sammuttajaa käsivarteen

0
Poliisi tutkii omakotitalon palon syttymissyytä. Kuva: Simo Päivärinta

Omakotitalo syttyi palamaan Sauvossa puolenpäivän jälkeen sunnuntaina. Palo sai alkunsa keskimmäisen kerroksen makuuhuoneesta.

Paikalla olleet kaksi asukasta yrittivät ensin itse sammuttaa paloa, mutta lähtivät sitten hakemaan apua naapurista ja hälyttivät palokunnan. Sillä välin kauempana asuva naapuri näki palon ja lähti kahden käsisammuttimen kanssa avuksi. Kun mies saapui paikalle, makuuhuoneen ikkunat olivat jo rikki ja tulenlieskat löivät ulos.

– Naapuri toimi ansiokkaasti ja sai pidäteltyä paloa kunnes palokunta tuli paikalle, sanoo päivystävä palomestari Marko Virolainen.

Palokunta viimeisteli sammutuksen. Paikalla oli kolme sammutusyksikköä ja kaksi säiliöautoa. Palo saatiin nopeasti sammutetuksi, ja raivaustyöt päättyivät iltapäivällä.

Rintamamiestyyppinen talo on rakennettu 1950-luvulla. Virolaisen mukaan palovahingot rajoittuivat makuuhuoneeseen, muuten rakennus kärsi savuvahinkoja.

– Oli pienestä kiinni, ettei syttynyt isompi palo.

Talon pihassa oli isokokoinen koira, kun sammutusavuksi tullut naapuri saapui paikalle. Koira kävi miehen kimppuun ja puri tätä kyynärtaipeeseen. Mies kuitenkin jatkoi sammuttamista. Hän kävi koiranpureman takia lääkärissä.

Koira yritti käydä myös palomiesten kimppuun, mutta varusteet suojasivat heitä. Palokunta sai omistajan kanssa koiran siirrettyä turvalliseen paikkaan.

Ensihoitoyksikkö tarkisti paikalla olleet ihmiset.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.