Prinssi Harry astui ensi kertaa julkisuuteen vetäytymisilmoituksen jälkeen – arpoi rugbylohkot, naureskeli eikä vastannut kysymykseen tulevaisuudestaan

0

Valokuvaajien ristituli odotti kuin odottikin prinssi Harryä, kun hän asteli julkisuuteen torstaina iltapäivällä Buckinghamin palatsin pihalla Lontoossa.
Sussexin herttuan nähtiin naureskelevan paikalle tuotujen lasten kanssa ennen kuin hän siirtyi sisätiloihin Rugby Leaguen maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvontaan.
Jo etukäteen oli selvää, että prinssi ei vastaisi kysymyksiin tulevaisuudestaan. Yksi paikalla ollut median edustaja yritti kuitenkin udella, miten tulevaisuusneuvottelut muun kuninkaallisen perheen kanssa etenevät ja sai vastaukseksi makeat naurut.
Harryn tulevista liikkeistä ei ole tietoa, mutta yleisesti on arveltu hänen lentävän perheensä luokse Kanadaan. Kuninkaallisista kalentereista ei löydy merkintöjä Harryn eikä herttuatar Meghanin osalta.
Prinssi Harry ja hänen puolisonsa ilmoittivat viime viikolla jättävänsä kuninkaallisen perheen ytimen ja keskittyvänsä omaan elämäänsä ja tavoittelevansa taloudellista riippumattomuutta.
Yksityiskohdat pariskunnan työskentelystä, rahanansaitsemisesta, asumisjärjestelyistä ja turvallisuudesta ovat edelleen neuvotteluiden alla – tai ainakaan niistä ei ole kerrottu.
Maanantai-iltaisesta kuningattaren lausunnosta ilmeni, että epäselvä tilanne halutaan ratkaista nopeasti.

Euroopan hoveissa voi käydä töissä

Osassa eurooppalaisia hoveja kuninkaallisten perheiden jäsenten tavallinen työssäkäynti on sujunut hyvin, mutta päinvastaisia esimerkkejäkin on.
Prinssi Andrew’n entisen vaimon Sarah Fergusonin monipolviset bisneshankkeet ja pyrkimykset hyötyä kuninkaallisista yhteyksistä ovat herättäneet Britanniassa voimakasta arvostelua. Siksi hovissa joudutaan nyt pohtimaan tarkoin, miten Harry ja Meghan itsenäisen elämänsä ja palkkionsa järjestävät.
Hollannissa kuningas Willem-Alexander näyttää itse esimerkkiä, sillä hän on sivutoiminen lentäjä lentoyhtiö KLM:n riveissä. Kuninkaan veli prinssi Constantijn on työskennellyt muun muassa monissa vaativissa EU-tehtävissä, konsulttina sekä tutkijana. Myös hänen vaimonsa on työelämässä.
Ruotsissa prinsessa Madeleine avioitui Christopher O’Neillin kanssa kesällä 2013. Tuore aviomies ei halunnut arvonimiä eikä titteleitä, jotta pystyisi jatkamaan liike-elämän palveluksessa. Niinpä julkisuuteen penseästi suhtautuva O’Neill tunnetaan kuninkaallisessa protokollassa tittelillä ”herra”, eikä hänellä ole virallisia velvoitteita.
Norjassa prinsessa Märtha Louisen työnteko ja irrottautuminen kuninkaallisista tehtävistä eivät ole sujuneet ongelmitta. Prinsessa uskoo olevansa muun muassa selvänäkijä ja pystyvänsä kommunikoimaan enkelien kanssa. Prinsessa on myös perustanut enkelikoulun, joka jouduttiin muutaman vuoden toiminnan jälkeen sulkemaan.

https://www.royal.uk/statement-her-majesty-queen
https://www.royal-house.nl/members-royal-house/prince-constantijn
https://www.royalcourt.no/artikkel.html?tid=28745&sek=27287

STT

Kuvat: