Supertähtien puhelinkopissa – LP Salo pysyi puoli erää armottoman Eczacibasin kyydissä

0
177-senttinen Nette Peitin ainoa hyökkäysvaihtoehto oli lyödä torjunnan käsistä leveäksi.

LP Salo pysyi maailman nimekkäimmän seurajoukkueen Eczacibasin kyydissä puoli erää keskiviikkona Istanbulissa.

LP Salo johti Mestarien liigan ottelun avauserää 9–8 ja sai vastustajan päävalmentajan Marco Aurelio Mottan ottamaan aikalisän – aivan kuten joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa marraskuussa Salohallissa.

Loppu olikin Eczacibasin ”Tiikereiden” odotetun julmaa näytöstä ja ottelun kokonaiskesto jäi 68 minuuttiin. LP Salo sai koko ottelussa kasaan yhteensä 42 pistettä, mikä on neljä vähemmän kuin Salohallissa.

Urheilullisesti illan paras anti LP Salolle oli ehdottomasti kovuus. Eczacibasi pelasi parhaalla kokoonpanollaan lähes koko ottelun, eikä lepsuillut tai tuntenut sääliä.

– Eivät he paljoa armoa anna. Kun erä on selvä, Suomessa ajatellaan ensimmäisenä, miksi vaihtopelaajia ei peluuteta. Täällä parhaat pelaa ja sillä sipuli, LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi.

Kotijoukkueen supertähti Tijana Boskovic oli taas armottomin kaikista. Myös yleispelaajien Hande Baladinin ja Natalia Pereiran esitystä voi kuvailla helposti samalla adjektiivilla.

Vaikka lukemat olivat tylyt, LP Salo ei missään nimessä pelannut lähtökohtiin nähden huonosti. On muistettava, että joukkueesta puuttui ykköspassari (Viktoriia Tuchashvili) ja ykkössentteri (Kayla Haneline).

– Olen ihan tyytyväinen. Vaikka saimmekin vähemmän eräpisteitä kuin Salohallissa, niin plusmiinus-lukema oli -4, kun se Salohallissa oli -11, Lemminkäinen muistutti.

Lukemat olisivat olleet vähemmän tylyt, jos LP Salo olisi saanut koko kauden murheenkryynin, aloitussyötön, toimimaan paremmin.

– Se oli harmi siinäkin mielessä, että Ezcacibasin huonon vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli vain 25 prosenttia, Lemminkäinen kertoi.

Voittajasta ei olisi ollut epäselvyyttä, vaikka jokainen LP Salon pelaaja olisi pelannut taitotasonsa ylärekisterissä.

– Esimerkiksi nelospaikalla Anu (Ennok) oli aika lailla puhelinkopissa. Ei siinä ole paljoa tehtävissä, Lemminkäinen hymähti.

LP Viestin parhaimmistoon kuuluivat hakkuri Katerina Pilepic, keskipelaaja Nea Haatainen ja passari Veda Mansikkaviita.

– Vedan peliin olen tyytyväinen lukuun ottamatta passijakaumaa. Katakin tappoi yli 30 prosentilla, Lemminkäinen luetteli.

Suurista eroista valtavin tulee edelleen yleispelaajissa: LP Salon virolaiskaksikko Anu EnnokNette Peit jäi taas miinukselle.

Odotusarvoon nähden Haatainen oli LP Salon paras pelaaja.

– Onhan se mahtavaa pelata näin kovia joukkueita vastaan ja nauttia joka pallosta. Ei siinä kannata kuin pelata rohkeasti, kun ei ole mitään hävittävää.

Haataisen(kin) suurin ongelma alkukaudella on ollut aloitussyöttö. Eilen kolme ensimmäistä syöttöä olivat virheitä.

– Jännitän jokaista peliä ja kun syötössä on yksin pallon kanssa, niin sitä alkaa miettiä… No syöttöä treenataan koko ajan. Kyllä se sieltä paranee, Haatainen vakuutti.

Ottelua seurasi 1 650 katsojaa, eli 450 katsojaa enemmän kuin Salohallissa.

– Kyllähän he osaavat pitää ääntä, Haatainen naurahti.

LP Salo palaa torstaina iltapäivällä Suomeen. Edessä on kolmen pelin viikko, joka alkaa maanantaina Nurmon Jymyn kohtaamisella.

Lemminkäinen laski, että viime viikon Kangasala-ottelusta alkoi 50 päivän putki, jonka aikana joukkue pelaa 16 ottelua, joista kaksi Istanbulissa ja yhden Rovaniemellä ja Kuopiossa.

– Omaa peliä pitää kehittää pelaamalla, kun jokainen harjoitus on joko valmistava tai palauttava, Lemminkäinen harmitteli.

Haataiselle lisäkiirettä tuovat ylioppilaskirjoitukset. Keväällä pitäisi kirjoittaa englanti, terveystieto, äidinkieli ja biologia.

– Pitää saada luettua mahdollisimman paljon joka välissä. Urheilu edellä on menty ja koulua on hoidettu vähän sivukädellä, Haatainen myönsi.

Nea Haatainen seurasi Carli Lloydin passityöskentelyä.

MESTARIEN LIIGA: Eczacibasi–LP Salo 3–0 (25–16, 25–13, 25–13)

Eczacibasin pisteet/plusmiinus: Tijana Boskovic 14/+11, Lauren Gibbemeyer 5/+3, Hande Baladin 13/+7, Yasemin Güveli 6/+2, Gamce Kliic 1/+1, Natalia Pereira 14/+9, Carli Lloyd (passari) 3/+1, Ergül Avci 1/0. Libero Simge Sebnem Akozin vastaanottoprosentti 50.
LP Salon pisteet/plusmiinus: Katarina Pilepic 8/+4, Veda Mansikkaviita (passari) 2/+1, Lotta Piesanen 1/-3, Anna Czakan 4/3, Arita Ternava 0/-1, Anu Ennok 2/-3, Nette Peit 4/-1, Nea Haatainen 7/-2. Libero Eveliina Rautiaisen vastaanottoprosentti: 50.

Hyökkäysprosentti: 51–26.
Vastaanottoprosentti: 54–37.
Torjuntapisteet: 11–5.
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 7/6–2/8.

Yleisöä: 1 650.

OHO!

Alle 180-senttiset virolaislaiturit Ennok ja Peit saivat yhteensä 33 passia, joista he pystyivät tappamaan vain neljä.

LP Salon seuraava ottelu: ma 27.1. Mestaruusliigaa LP Viesti–Nurmon Jymy Salohallissa klo 18.30

Maailman paras lentopalloilija Tijana Boskovic teki pisteensä pääosin lyömällä torjunnan yli.
LP Salon hakkuri Katerina Pilepic oli yksi vierasjoukkueen pirteimmistä pelaajista.