Sairaanhoitajalla käynti maksulliseksi Somerolla

0
Someron terveyskeskus otti uuden sairaanhoitajien vastaanottoja koskevan maksun käyttöön tämän vuoden alussa. Salossa vastaava maksu otettiin käyttöön viime kesänä.

Someron terveyskeskuksessa kävivät joutuvat maksamaan erikseen sairaanhoitajalla käynnistä. Uusi 11,40 euron käyntimaksu otettiin käyttöön tämän vuoden alussa.

Someron perusturvajohtaja Taru Nordlund perustelee uutta maksua sillä, että sairaanhoitajilla on terveyskeskuksessa yhä enemmän itsenäisiä tehtäviä. Myös sairaanhoitajakäyntien määrä on koko ajan kasvanut.

– Terveyskeskuksen normaali käyntimaksu ja vuosimaksu koskevat asetuksen mukaan vain lääkärin vastaanottoa, Nordlund huomauttaa.

Salon terveyskeskuksessa sairaanhoitajien vastaanotoista on peritty maksua viime heinäkuusta saakka. Salossa maksu on 11,20 euroa käynniltä. Sairaanhoitajan käyntimaksu on käytössä myös Härkätien terveyskeskuksessa, johon Koski ja Marttila kuuluvat.

Salossa maksua peritään korkeintaan kolmelta käynniltä kalenterivuoden aikana. Somerolla ei vastaavaa kattoa ole määritelty.

– Seuraamme nyt, onko Someron terveyskeskuksessa asiakkaita, jotka käyvät säännöllisesti sairaanhoitajan vastaanotolla. Palaamme asiaan, jos uusi maksu näyttää kuormittavan liikaa joitakin asiakkaita, Nordlund kertoo.