Salon kaupunginhallitus hyväksyi lietesopimuksen äänin 7–6

3

Salo on hyväksynyt asumisen lietteitä koskevan vastaanotto- ja käsittelysopimuksen yli kaksi vuotta jatkuneen väännön jälkeen.

Kaupunginhallitus hyväksyi Liikelaitos Salon Veden ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n (LSJH) välisen sopimuksen maanantaina äänin 7–6.

Sopimus on määräaikainen ja voimassa kuluvan vuoden loppuun asti.

Marja Ruokonen (vas.) esitti hallituksessa, ettei sopimusta hyväksytä. Hänen kannallaan olivat Mikko Lundén (ps.), Pertti Vallittu (kok.), Simo Vesa (sd.), Saku Nikkanen (sd.) ja Marko Tapio (kok.).

Hyväksymisen kannalla olivat keskustan Timo Lehti, Ulla Huittinen ja Johanna Riski, puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.), Jonna Nyyssönen (vihr.), Elina Suonio-Peltosalo (kok.) ja Anna-Leena Yli-Jama (kok.).

Pertti Vallittu jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Hänestä sopimus ei ole asukkaiden ja yrittäjien edun mukainen.

Timo Lehden esityksestä kaupunginhallitus päätti, että se seuraa sopimuksen vaikutuksia asukkaiden ja kuljetusyrittäjien kannalta.

Kaupunginjohtaja Lauri Innan mukaan sopimuksella turvataan, että Salon keskuspuhdistamo säilyy lietteen laillisena vastaanottopaikkana. Huonoa hänestä on, että salolaisten maksama hinta lietteen vastaanotosta nousee merkittävästi.

– Hinnoittelu menee jätehuoltolautakunnan päätöksen mukaisesti. Tämä ei ole kenellekään mukava asia, vaan äärimmäisen hankala ja samalla erittäin epäkiitollinen esittelijälle, Inna harmittelee.

Määräaikaisesta sopimuksesta huolimatta moni asia jää avoimeksi.

Salo on valittanut sekä Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan joulukuisesta että vuoden takaisesta taksapäätöksestä, koska salolaisten hintojen korotus on kaupungin mielestä kohtuuton.

Myös Suomen lainsäädäntö on muuttumassa tänä vuonna. EU:n jätedirektiivin muutos muuttaa yhdyskuntajätteen määritelmää niin, että sako- ja umpikaivoliete putoaa siitä pois.

– Kuvio on auki monessakin mielessä, Inna myöntää.

Jumpra huiti

Olikohan päättäjiltä ihan loppuun asti mietitty juttu?

Verojen lisäksi jätemaksujen tuplamaksaja

Aina vain helpottuu valita seuraavan valtuuston ehdokas, jota äänestän. Listaa aloin kerätä silloin Rouskiksen lahjoittajista Turkuun.

Nyt kun ei kerätä koiraveroa, niin eikö jätehuollon yhdyskuntajätettä ole myös koirankakka. Minne muuten meneekään tulevan jätepolttolaitoksen tonnikaupalla syntyvät tuhkat? Kulkeutuvatko ne luontoon, kuten Porin seudun vesistöön Fortumin rahastuksen kautta.

Olli

Kuka Saloa johtaa, kaupungin poliittiset päättäjät ja virkamiehet vai LSJH??
Salossa asuminen senkun kallistuu ja jätteenpolttolaitos kohtapuolin sysää ilmaan raskasmetalleja ym. ”kivaa” joka laskeutuu salonjokilaaksoon, tuhkat Porin kautta mereen.