Salon sote-johtajan haku alkoi

1

Salo hakee sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajaa. Hakuaika alkoi keskiviikkona, ja valinta on tarkoitus tehdä maaliskuun puolivälissä.

Virka on uusi. Sote-johtajan vastuulla ovat kaupungin vanhus-, sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaminen ja kehittäminen, ja hän toimii sosiaali- ja terveyslautakunnan esittelijänä. Sote-johtaja koordinoi myös Salon sairaalan korjausta ja rakentamista. Hanke on kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteinen.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen osuus Salon noin 400 miljoonan euron budjetista on vähän yli puolet.

Hakuilmoituksen mukaan sote-johtajan tehtävä edellyttää vahvaa alan toimintaympäristön tuntemusta ja hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon ja -talouteen. Uudelta johtajalta odotetaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön osaamista.

Sote-johtajan kokonaispalkka on 6 891 euroa kuukaudessa.

Hakuaika päättyy 27. tammikuuta, ja suunnitelman mukaan kaupunginhallitus valitsee uuden johtajan maaliskuun puolivälissä.

Salon valtuusto päätti viime vuoden lopulla lakkauttaa apulaiskaupunginjohtajan tehtävän. Tilalle perustettiin sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sivistyspalvelujen johtajan virat. Sivistyspalvelujen johtajaksi siirtyy lasten ja nuorten palvelujen johtaja Pia Setälä .

Ratkaisussa palattiin jakoon, josta luovuttiin vuonna 2013. Silloin lakkautettiin toimialajohtajuuksia, ja tilalle perustettiin apulaiskaupunginjohtajan virka. Sitä on hoitanut kaupunginlakimies Jari Niemelä määräaikaisena vuodesta 2017.

Uusi kahden toimialajohtajan malli otetaan käyttöön huhtikuun alussa.

Ennen sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajaa Saloon valitaan uusi hallintojohtaja eläkkeelle jääneen Irma Niemisen seuraajaksi. Kaupunginhallituksen on määrä tehdä päätös ensimmäisessä kokouksessaan tammikuun lopulla.

10 000 euroa

Ja konsultti on tyytyväinen. Nämä haut tulevat kalliiksi meille salolaisille.