Someron uimahallin vakuuskiistan käsittely pitkittyy

0
Syksyllä 2012 käyttöönotetun Someron uimahallin vakuusasian käsittely on Helsingin käräjäoikeudessa vielä pahasti kesken. Someron kaupungille jäi vuonna 2016 konkurssiin menneeltä Kerroskiveltä yli miljoonan euron saatavat.

Someron kaupungin ja vakuusyhtiö NordicGuaranteen kiista Someron uimahallin vakuudesta pitkittyy.

Helsingin käräjäoikeus aloitti jutun käsittelyn viime helmikuussa. Valmistavan istunnon jälkeen osapuolet antoivat asiaan omat lausuntona ja vastaselityksensä, mutta käräjäoikeuden varsinaisissa istunnoissa kiistaa ei ole käsitelty.
Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että jutun jatkokäsittelylle ei ole toistaiseksi määrätty päivämäärää. Yksi suunniteltu istunto peruttiin.

Someron kaupunki jätti aiemmin Nordic Guaranteeta vastaan kanteen Someron uimahallin 665 000 euron rakennusaikaisen vakuuden vanhenemisesta. Kaupunki on vaatinut vakuusyhtiöltä korvauksia.

Nordic Guarantee on kiistänyt syytökset. Sen mukaan vakuuden vanheneminen johtui Someron kaupungin omista laiminlyönneistä, koska kaupunki ei uusinut vakuutta.

Someron uimahalli valmistui syksyllä 2012. Hallin rakentamisen aloitti salolainen rakennusliike Kerroskivi, mutta kaupunki irtisanoi urakkasopimuksen urakan ollessa kesken.

Oikeuskiista koskee Kerroskiven ennen rakennustöiden alkua antamaa vakuutta. Nordic Guarantee ei ole maksanut vakuutta, koska on katsonut sen vanhentuneen asian oikeuskäsittelyn aikana.

Käräjäoikeus ja hovioikeus tuomitsivat aiemmin Kerroskiven maksamaan noin miljoonan euron korvaukset Someron kaupungille. Kaupunki ei ole saanut korvauksia konkurssiin ajautuneelta rakennusyhtiöltä.