Takaiskuja joka viikolle – Koivisto loukkaantui ja KTP mursi Vilppaan kotitaian

0
Tobin Carberry joutui ahtaalle Michael Poundsin ja JayVaughn Pinkstonin puristuksessa.

Tobin Carberryn paluu Vilppaaseen ja Salohalliin sujui lopulta ankeissa tunnelmissa, kun Vilpas kärsi tappion KTP:lle pistein 88–90.

Kotkalaisten voiton tekee erityiseksi se, että myös Vilppaan edellinen kotitappio tuli juuri KTP:lle toukokuun pronssiottelussa.

Carberryn piikkiin ei Vilppaan tappiota voi kuitenkaan laittaa. Carberry oli totutun tehokas ja tarkka viimeistelijä, minkä lisäksi myös pelinjohto oli varmaa.

– Aluksi oli aika outo fiilis, mutta oli taas hauskaa pelata täällä, vakuutti Carberry ottelun jälkeen.

Carberry ei murehtinut edes tappiota, vaan tunnusti reilusti vieraiden paremmuuden.

– Kunnia Kotkalle. He taistelivat joukkueena itsensä takaisin peliin.

Takamiehen tontille istutettu Carberry joutui paluupeliinsä lähes kylmiltään, sillä alla oli vain kaksi kevyttä harjoitusta joukkueen kanssa.

– Meidän pitää jatkaa työntekoa ja harjoittelua. Odotan sitä, että päästään harjoituksiin katsomaan joukkueena kuvioita läpi.

Tappiota suurempi murhe myös Vilppaalle oli Mikko Koiviston loukkaantuminen. Koivistoa jo alkukaudesta vaivannut selkävaiva iski takaisin avauspuolikkaalla, eikä mies tauon jälkeen pelannut enää lainkaan.

– Määräänsä enempää ei ihminen tai joukkuekaan kestä. Mikko yritti puoliajalla juosta, ja sanoi että tuntuu tosi pahalta, manaili Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen.

– Meillä on taas ensi viikolla kaksi peliä. Jos oltaisiin runtattu väkisin ja se olisi vetänyt ihan jumiin, niin sitten olisi ensi viikolla ollut tämä tilanne.

Koiviston poissaolon käytti hyväkseen KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen. Kun pahin kolmostykki oli sivussa, niin Kaminen käskytti joukkueensa paikkapuolustukseen, ja sai tällä tavalla Vilppaan hyökkäyspelin sekaisin.

– Veikkasin, ettei Carberry ole hirveästi ehtinyt käymään paikkahyökkäyksiä läpi, sanoi Kaminen.

Vilpas oli ottelussa kahteen otteeseen 17 pisteen karkumatkalla, mutta kummallakin kerralla kotkalaiset taistelivat itsensä takaisin peliin.

KTP:n toisessa kirissä isoa roolia näytteli ex-Vilpas Topias Kuukkanen, joka kavensi viidellä peräkkäisellä pisteellä kotijohdon viiteen pisteeseen.

– Loppua kohti alkoi tuntua paremmalta, kun sai parempiin paikkoihin palloa. Sama se on kuka ne pisteet tekee, mutta totta kai se oli mukava onnistua itsekin, myhäili 14 pistettä heittänyt Kuukkanen, ja oli jopa hieman hämmentynyt voitosta

– Ei Salohallista hirveän usein vierasvoittoa haeta. Mun viimeisellä kaudella täällä taidettiin vetää runkosarja saldolla 20–0. Ehkä senkin vuoksi voitto tuntuu vielä vähän paremmalta.

KTP:n lopullinen sankari oli Byron Wesley, joka heitti kovilla ratkaisuilla vieraiden kaksi viimeistä koria. 20 sekuntia ennen loppua Wesleyn kolmonen vei Kotkan 88–86-johtoon, ja Tim Colemanin tasoituksen jälkeen Wesleyn pitkä kakkonen jäi ottelun voittokoriksi.

Vilpas pääsi yrittämään koria vielä 2,7 sekuntia ennen loppua. Aatu Kivimäen antama sivuraja meni kuitenkin Colemanille vaikeaan paikkaan, ja tämän kolmonen jäi pahasti vajaaksi.

Vilppaan vajaamiehisyyden lisäksi KTP:n voiton avaimena oli Jamuni McNeacen pimentäminen. Vilppaan sentteri jäi vähille palloille, eikä saanut koko ottelussa kuin neljä heittoa aikaiseksi.

– Totuushan on se, että kun McNeacella on huono päivä, niin meillä on aika vaikeata. Hän on tässä se paint presenssi, ja kun hän ei ole parhaimmillaan, niin kyllä se näkyy, myönsi myös Ville Tuominen vakavana.

Sen sijaan Kaminen myhäili vieressä tyytyväisenä.

– En hymyile sitä, että voitettiin vajaamiehinen Vilpas, vaan sen vuoksi, että olen iloinen siitä että noustiin. Ettei hanskat pudonnut tiskiin, siitä minulle tuli hyvä fiilis.

Kaminen otti jo avausneljänneksellä voimakkaasti yhteen JayVaughn Pinkstonin ja Cullen Russon kanssa. Tauon aikana Kaminen oli saanut kaksikon ruotuun, ja varsinkin Pinkstonin piristyminen oli lähes ratkaisevaa.

– Sanoin puoliajalla, että yksikin sana vielä staffille, niin voitte pakata kamat ja painua… no sinne, tiivisti Tomi Kaminen viestinsä Pinkstonille ja Russolle.

Ei pettänyt Kaminen tälläkään kertaa.

TEKSTI: Jari Vuorio

Mikko Koivisto pystyi pelaamaan vain avauspuolikkaan, kun selkä alkoi vihoitella.

 

Vilpas–KTP 88–90 (25–19, 20–16, 28–23, 15–32)

Vilpas: Tim Coleman 25/7, Tobin Carberry 23/3, DJ Laster 14/5, Riku Laine 10/5, Henri Kantonen 9/6/5 syöttöä, Aatu Kivimäki 5/2, Jamuni McNeace 2/3, Mikko Koivisto 0/1.
KTP: Byron Wesley 27/7/5 syöttöä, JayVaughn Pinkston 16/7, Topias Kuukkanen 14/1, Cullen Russo 10/6, Kevin Langford 9/6, Michael Pounds 5/0, Joonas Lehtoranta 5/3/5 syöttöä, Eldar Skamo 4/2, Janne Lehtoranta 0/0.
Levypallot: 37–38
Syötöt: 11–18
Menetykset: 10–10
Heittoprosentit:
1p: 74–84
2p: 57–50
3p: 34–38

OHO!

Vilppaan kapea vaihtopenkki Laine–Laster–Carberry teki yli puolet joukkueen pisteistä (47/88)

Erotuomarit: Petri Mäntylä, Karol Kowalski, Aleksi Antinmaa.
Yleisöä: 1 246.

Vilppaan seuraava ottelu: ke 22.1. Vilpas–Karhubasket kello 18.30 Salohallissa

Riku Laine pelasi jälleen vahvan ottelun.
JayVaughn Pinkston ja Tim Coleman kohtasivat kovaa ja korkealla ottelun päätösminuutilla.