Tosi-tv-sarja Somerosta toteutuu – somerolaisyrityksiltä löytyi nopeasti tarvittava rahoitus

1
Tulevan tosi-tv-sarjan keskeinen hahmo on 50-luvun mekoista tunnetun Muotiputiikki Helmen yrittäjä Anita Hallapelto.

Somerosta ja somerolaisista yrittäjistä kertova televisiosarja toteutuu. Yrityksiltä löytyi nopeasti tosi-tv-sarjaan tarvittava rahoitus ja kuvaukset alkavat ensi kuussa.

Tuotantoyhtiö KoDa Productions Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Korhonen on todella tyytyväinen somerolaisten yrittäjien kiinnostukseen sarjaa kohtaan.

– Yritykset lähtivät erittäin hyvin mukaan. Olen jopa yllättänyt siitä, kuinka nopeasti riittävä rahoitus järjestyi.

Korhonen kertoi marraskuun lopulla, että Alfa Tv:ssä näytettävän kymmenosaisen sarjan toteuttamiseen tarvitaan 50 000 euroa sponsorirahaa.

– Summasta on nyt kasassa 80 prosenttia, joten voimme aloittaa sarjan tekemisen. Uusia yrityksiä mahtuu edelleen mukaan.

Elämän helmiä -sarjan rahoitukseen ja tekoon on tällä hetkellä ilmoittautunut mukaan parikymmentä yritystä. Kaikki ovat Somerolta. Korhonen kertoo yritysten panosten vaihtelevan 5 000 eurosta vajaaseen 1 000 euroon.

Someron kaupunki tuki sarjan esittelyjakson tekemistä 7 000 eurolla, mutta itse sarjan rahoitukseen kaupunki ei osallistu.

– Kaupungin tuen tavoitteena oli polkaista asia liikkeelle. Hienoa, että sarja nyt toteutuu, Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen toteaa.

Yksi mukaan lähtijöistä on perinteisen Jussin Baarin yrittäjä Katri Alanko.

– En ajattelut sarjaan osallistumisessa niinkään omaa yritystä kuin koko Someroa. Sarjan kautta saadaan esille sitä, mitä kaikkea hienoa ja mukavaa Somerolta löytyy. Näin saamme pientä ja pippurista paikkakuntaa nostettua laajemmin Suomen kansan tietoisuuteen, Alanko huomauttaa.

Sarjan kokoavana voimana ja päähenkilönä on Muotiputiikki Helmen yrittäjä Anita Hallapelto. Esille pääsevät kuitenkin kaikki rahoitukseen osallistuneet yritykset.

– Haluamme tuoda yrityksiä esille inhimillisten tarinoiden ja ihmisten kautta. Somerolainen yhteisöllisyys tulee olemaan sarjassa isossa osassa, Korhonen sanoo.

Korhonen kertoo sarjan kuvausten jatkuvan syyskuulle. Se, koska sarja näkyy Alfa Tv:ssä, on vielä auki.

– Mahdollisesti sarjaa nähdään jo loppuvuodesta, mutta joka tapauksessa ensi vuonna se tulee ulos.

KoDa Productions on aiemmin tuottanut muun muassa Ylellä pyörineen Paluumuuttajat -sarjan.

Taru

Upeaa, hyvä Somero.