Tyksin uudesta sairaalasta tulee Majakkasairaala

0
Tyksin rakenteilla oleva uusi sairaala on nimetty Majakkasairaalaksi. Kuva: Tyksin T3-projekti / Arkkitehtiryhmä Reino Koivula ja Schauman Arkkitehdit

Turun yliopistollisen keskussairaalan rakenteilla olevan uuden sairaalan nimeksi tulee Tyks Majakkasairaala. Nimi valittiin viime syksynä pidetyn yleisöäänestyksen perusteella. Majakkasairaala korvaa rakennuksesta työnimenä käytetyn T3-sairaalan.

Tyksin Kantasairaalan alueella olevien nykyisten päärakennusten nimet ovat Tyks A-sairaala, Tyks T-sairaala ja Tyks U-sairaala.

Uuden sairaalan visuaalinen suunnittelu perustuu tarinaan majakkasaaresta, joka sijoittuu kuvitteelliseen saaristomaisemaan, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa. Sairaalan katolle rakennettavat ilmanvaihtokonehuoneet valaisevat ympäristöä kuin majakka, ja rakennuksen alta kulkeva moottoritie on kuin virtaavaa vettä.