Väkiluvun lasku jatkui Salossa – yksi kuva näyttää, miksi kouluverkosta puhutaan

2
Uusia salolaisia syntyi viime vuonna 308.

Salolaisia oli viime vuoden lopulla 51 850. Luku on Tilastokeskuksen ennakkotieto, ja se saattaa vielä muuttua hieman.

Viime vuoden aikana salolaisten määrä putosi 471 henkilöllä. Pudotus on pienempi kuin kahtena edeltävänä vuonna.

Tällä hetkellä salolaisia on yhtä paljon kuin Salon liitoskunnissa oli yhteensä asukkaita vuonna 1998. Tuolloin väkiluku oli kasvussa.

Salon väkiluku oli suurimmillaan vuonna 2011. Tuolloin salolaisia oli 55 283.

Vuosi 2011 oli myös 2000-luvun viimeinen vuosi, jolloin salolaisia syntyi enemmän kuin kuoli. Tämän jälkeen syntyneiden ja kuolleiden määrä on kulkenut jyrkästi vastakkaisiin suuntiin. Ilman merkittävää muuttovoittoa kouluikäisten määrä tulee laskemaan Salossa lähivuosina jyrkästi.

Viime vuonna salolaisia kuoli 629, ja uusia salolaisia syntyi 308. Salo menetti asukkaita myös kuntien välisen poismuuton seurauksena, mutta maahanmuutto tasasi hieman muuttoliikkeen nettotappiota.

Salo ei ole yksin vauvapulan kanssa.

Tilastokeskus kertoi torstaina, että vuonna 2019 Suomessa syntyi 45 600 lasta eli muutama tuhat enemmän kuin 1800-luvun nälkävuotena. Toissa vuoteen verrattuna lapsia syntyi vajaat kaksi tuhatta vähemmän.

Myös kokonaishedelmällisyysluku oli mittaushistorian alhaisin eli 1,35. Luku kertoo, kuinka monta lasta Suomessa asuvat naiset keskimäärin saavat elinaikanaan. Tilastokeskuksen kokonaishedelmällisyystilastot ulottuvat vuoteen 1776.

Matias

Työpaikkoja, uusia yrityksiä ja yrityksiä. Salon Yrittäjät ry valituksillaan ainakin hidastaa moista kehitystä.

Salossa muutenkin voitaisiin enemmän keskittyä, miten kaupunkia kehitetään sen sijaan, että keskitytään valittamaan kaikesta.

Kuis sit

Pitäis kehittää eikä keskittää . Teijo ja Mathilda kehittyviä alueita monipuolisuudellaan . Mutta kaupunki vetää maton alta viemällä koulun ja päiväkodin . Koulumatka pitenee yli 20 kilometriä .
Tää on sitä kunnallista aluepolitiikka . Puolueet jotka eivät sitä hyväksy valtakunnan tasolla eivät näköjään hyväksy sitä kuntatasollakaan . Asuminenkin on näissä haja-asutusalueilla halvempaa kuin Salon keskustassa .