Yrittäjien usko on säilynyt

0
Maakuntaennusteen myönteisimmät kasvuodotukset ovat tietotekniikka-alan yrityksissä.

Maakunnan yrittäjät katsovat melko luottavaisina alkavan vuoden talousnäkymiä. Yritykset odottavat niin liikevaihdon, henkilöstön, kannattavuuden kuin investointienkin kasvavan.
Myös Salon seudulla yritysten odotukset ovat pääosin myönteisiä. Vain investointisuunnitelmat ovat viimevuotista vähäisemmät.

Tuore Varsinais-Suomen maakuntaennuste ennakoi hyvää talouskehitystä kuluvalle vuodelle. Kasvuodotukset ovat kuitenkin matalammalla tasolla kuin aiempina vuosina.
Talouden kasvu jatkuu, mutta yrittäjien arvion mukaan hieman hitaampana kuin viime vuonna.
Ennusteen mukaan Varsinais-Suomen yrityksiin arvioidaan syntyvän yhteensä tuhansia uusia työpaikkoja. Rekrytointia rajoittaa pula osaavista työntekijöistä. Vastaajista 38 prosenttia arvioi, että työvoiman saatavuus on heikentynyt viime vuodesta.
Myönteisimmät tunnelmat mitattiin tietotekniikka-alalta, jossa kasvun arvioidaan jatkuvan vahvana. Kun vertaillaan yritysten kokoluokkia, luottavaisimpia taloutensa kasvuun olivat suuret pk-yritykset.

Myönteinen vire näkyy myös Salon seudun yrityksissä. Yli 80 prosenttia seudun yrittäjistä arvioi, että henkilöstön määrä pysyy samalla tasolla. Henkilöstömäärän kasvuun uskoi 13 prosenttia.
Kannattavuusodotuksissa mitattiin Salon seudulla selvää kasvua.
Sen sijaan investointeja odotetaan seudulla vähemmän kuin maakunnassa keskimäärin. Investointien uskotaan jäävän viime vuotta alhaisemmalle tasolle.
Investointitahdin hidastuminen voi enteillä heikompaa talouskasvua tuleville vuosille. Toisaalta yritysten kannattavuus- ja kasvunäkymät ovat edelleen hyvällä tasolla myös Salon seudulla.

Salossa yhtenä tavoitteena on nousta yritysystävällisimmäksi kaupungiksi. Uuden maakuntaennusteen mukaan tämä on askeleen lähempänä, kun yrittäjien arvioissa oman kunnan yrittäjyysilmapiirissä Salo nousi viidenneksi. Sijoitus parani viime vuodesta yhdellä pykälällä.
Parhaan arvion sai tällä kertaa Lieto, ja kakkossijan jakavat Naantali ja viime vuoden kärkipaikkaa pitänyt Kaarina.