17 vuotta, 17 vaparia – Leevi Taimela johti PeU-Basketin kovaan kirivoittoon

0
Leevi Taimela (oik.) hankki vastustajille ison tukun virheitä. Arkistokuva.

KoripallonMiesten I divisioona B:n absoluuttisesta kärkiottelusta jäi jo pelin tason osalta positiivinen maku. PeU-Basketin kannalta jälkitunnelmat eivät olisi voineet juuri paremmat olla, sillä joukkue haki Tapiolasta melkoiseksi saavutukseksi luonnehdittavan 73–72-vierasvoiton.

Voiton kovuutta korostaa se, että vielä alle kaksi minuuttia ennen loppua Honka johti 72–64. Lopulta perniöläisjoukkueen kiri kulminoitui yhteen nuoreen mieheen: 17-vuotiaaseen Leevi Taimelaan.

Taimela hankki ottelussa vastustajille kaikkiaan 11 virhettä. Vierailijat saivat päätösneljänneksellä Hongan joukkuevirheet täyteen jo useita minuutteja ennen loppua.

Kaksi Taimelaan kohdistuneista virheistä vihellettiin viimeisellä minuutilla, ja sitä kautta hän viimeisteli vapaaheittoviivalta ottelun neljä viimeistä pistettä. Kaikkiaan Taimela suoritti peräti 17 vapaaheittoa, joista 14 onnistui. Niillä tuli kuitattua heikot pelitilanneheittoprosentit.

– Vastassa oli sarjan paras joukkue, ja Leevin lukemat ovat tuollaisia. Se kertoo, että hän teki aika monta asiaa oikein, kehui PeU-Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta.

PeU-Basketin peli oli hyökkäyspelin osalta kaksijakoinen. Joukkue aloitti loistavasti tekemällä alle seitsemässä minuutissa numerot 13–23. Hongan 21 ensimmäisestä kolmosesta onnistui yksi (1).

Sen jälkeen vierailijat tekivätkin hieman yli 26 peliminuutissa vain 30 pistettä, ja Hongan 60–53-johtolukemat näyttivät PeU-Basketin kannalta pahaenteisiltä.

– Jätkät tulivat sunnuntaisen vaikean pelin jälkeen oikealla asenteella tähän matsiin. Hyvän alun jälkeen Honka sai meidät pakotettua vaikeisiin heittoihin, ja pallo alkoi jäädä takamiestemme käteen, Kaaresvirta pohti.

Aivan viimeisillä minuuteilla PeU-Basketin puolustus terästäytyi, ja puolustuspelistä voi ylipäätään antaa oikeinkin hyvän arvosanan.

– Tänään sai pelata kovaa, ja pelin tempo oli ihan erilainen kuin monissa muissa otteluissa. Pienehköt pistemäärät menevät ehdottomasti joukkueiden hyvän puolustuspelin ansioiksi, Kaaresvirta kuvaili.

Hongalta puuttuivat joukkueen avainpelaajat Jouko Järvinen ja Nicolas Meyer.

PeU-Basket nousi yhden voiton päähän runkosarjan kärkipaikkaa pitävästä Hongasta, kun pelaamatta on neljä kierrosta. Tosin keskinäisten ottelujen koriero on Hongan eduksi, joten se on edellä, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin.

MIESTEN I DIVISIOONA B

Tapiolan Honka–PeU-Basket 72–73 (18–24, 13–11, 17–14, 24–24)

Tapiolan Hongan pisteet/levypallot: Rasmus Roslund 1/2, Aivar Peltoniemi 23/7, Markus Hyytiäinen 4/2, Topi Halme 11/8, Sebastian Lindberg 3/3, Toni Lemmetyinen 5/3, Peetu Drockila 3/4, Veeti Helakorpi 8/2, Lauri Kallio 14/3.
PeU-Basket: Saku Ahonen 14/0, Taneli Lindström 3/5, Trenton Thompson 26/14, Leevi Taimela 17/6, Juhana Melkkilä 0/3, Sami Himberg 2/6, Patrik Poutiainen 0/0, Timo Niitynperä 2/1, Timur Emaldynov 0/0, Oskari Raute 6/1, Jussi Savolainen 3/4.
Tuomarit: Juha-Matti Kaminen ja Jere Suominen.
Yleisöä: 102
PeU-Basketin seuraava ottelu: sunnuntaina 23. helmikuuta PeU-Basket–Ura Basket kello 17 Perniön liikuntahallilla.