Voimala etsii uusia työnantajia – Aleksi Aalto pääsi töihin palkkatuella

0
Kahvilayrittäjä Miranda Heikkilä otti Aleksi Aallon ensin työkokeiluun pariksi kuukaudeksi. Aallon työt jatkuvat nyt palkkatuella.

Vielä pari vuotta sitten Aleksi Aalto oli arka ja ahdistunut nuori, joka ei uskaltanut tehdä mitään. Nyt hän palvelee iloisena asiakkaita salolaiskahvilassa.

– Olen tykännyt olla täällä!

Aalto on 24-vuotias. Hän kiittelee Salon työllisyyspalveluja siitä, että on päässyt ylös pohjalta kokeilemaan työelämää.

– Minulla on tosi hyvä fiilis. Hain apua, ja sain apua.

Salolaisten työnhakijoiden palvelupiste Voimala lähestyy nyt yrityksiä kampanjalla ”Anna salolaiselle mahdollisuus”. Kolmisensataa työnantajaa on jo saanut kirjeen, jossa puhutaan työkokeilusta ja tuetusta työllistämisestä.

Mahis-kampanja näkynee lähiaikoina myös tarroina kivijalkaliikkeiden ikkunoissa.

Voimalalla on tarjota tällä hetkellä yli 160 nuorta ja osatyökykyistä työnhakijaa, joille on räätälöitävissä 1–6 kuukauden työkokeilu.

– Me etsimme sopivan työntekijän ja selvitämme yritykselle sopivat tukimahdollisuudet, yrityskoordinaattori Juha Metsänoja Voimalasta kertoo.

Kampanjaan osallistuminen ei sido työnantajia mitenkään, vaikka tarkoitus on toki löytää yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita osa-aikaisista tai määräaikaisista työntekijöistä

– Mahis-kampanjaan osallistuvien työnhakijoiden osaaminen sekä mahdolliseen työllistymiseen liittyvät tuet on kartoitettu jo etukäteen, Salon työllisyyspalveluiden koordinaattori Salla Seppälä toteaa.

Seppälä toivoo, että kampanja tuo vielä kymmeniä uusia palkkatukipaikkoja ja työkokeiluja.

Aleksi Aalto suoritti koulun jälkeen tietoliikennetekniikan perustutkinnon, kävi armeijan ja hankki ensimmäisen työpaikan. Kokemus osoittautui hänen mukaansa hirveäksi. Alkoi henkinen alamäki.

– Minulla meni huonosti. En uskaltanut tehdä mitään, enkä uskaltanut mennä mihinkään. Kysymys ei ollut siitä, ettenkö olisi halunnut, mutta en vain pystynyt.

Ahdistus hallitsi elämää neljä vuotta, kunnes Aalto vihdoin rohkaistui hakemaan apua. Hän asteli Salon työllisyyspalveluiden Voimalaan Vilhonkadulla ja pääsi kuntouttavaan työtoimintaan.

– Olin tosi iloinen! Kaikki siellä olivat mahtavia tyyppejä.

Seitsemän kuukauden päästä avautui seuraava mahdollisuus – kahden kuukauden työkokeilu Cafe Riossa Länsirannalla. Sopimusta on nyttemmin jatkettu, ja Aalto käy kahvilassa töissä palkkatuella.

– Meillä on mennyt tosi hienosti. Kannustan muitakin yrityksiä kokeilemaan rohkeasti, kahvilayrittäjä Miranda Heikkilä innostaa.