Danske Bank lopettaa Salossa

18
Danske Bankilla on käytössään noin 300 neliötä liiketilaa Salon ydinkeskustassa.

Danske Bank lopettaa konttorinsa Salossa 8. toukokuuta. Konttori yhdistetään Turun konttoriin. Syynä on viime vuosina tapahtunut asiointitapojen muutos.

Irtisanomisia Salossa ei tule.

– Kaikki tutut asiantuntijat jatkavat työtään Turussa, Danske Bankin Salon konttorin johtaja Niko Suomi kertoo.

Käteispalveluja Salon konttorissa ei ole.

Danske Bankin konttori toimii Salossa Asemakadun ja Turuntien risteyksessä. Konttorilla on käytössään noin 300 neliötä liiketilaa Salon ydinkeskustassa.

Niko Suomen mukaan Salon konttorissa fyysisesti asioivien asiakkaiden määrä on viime vuosina vähentynyt merkittävästi. Konttorin asiakasmääriä hän ei kerro, mutta toteaa, että alueen asiakkaista suuri osa hoitaa nykyisin pankkiasiansa mobiili- tai verkkopankissa tai puhelimitse.

– Pankkikonttorien määrän aleneminen on yleismaailmallinen ilmiö ja erityisesti se on ollut nähtävissä Pohjoismaissa, joissa asiakkaat ovat ottaneet käyttöönsä digitaalisia palveluja innokkaasti. Suuri osa pankkikonttorien perinteisistä tehtävistä on vähentynyt tai jopa lakannut, Suomi sanoo.

– Pankkiasioita voi hoitaa etänä myös ilman älypuhelinta, sillä pankkitunnusten, tunnuslukulaitteen ja minkä tahansa puhelimen avulla asiakas voi hoitaa valtaosan pankkiasioistaan.

Asuntokaupassa konttori on perinteisesti ollut paikka, jossa kaupat on viimeistelty. Suomen mukaan nyt yleistyvä digitaalinen asuntokauppa tarkoittaa, että asuntokauppaakaan varten ei tarvitse välttämättä mennä enää konttoriin.

– 80 prosenttia asuntolainaneuvotteluistamme käydään jo nyt etänä, koska se on usein asiakkaalle helpompaa ja nopeampaa. Digitaalinen asuntokauppa tulee muuttamaan myös itse kauppatilanteen sellaiseksi, että se ei edellytä ostajan, myyjän ja välittäjän yhteisen ajan löytymistä vaan allekirjoituksen voi tehdä digitaalisesti. Tämä nopeuttaa usein asuntokauppaa, Suomi sanoo.

matti

Niin lähtee taas yritys ja työpaikat vähenee. Hotelli, nyt Danske pankki ja aikaisemmin jo lähti Nordea.
Kyllä tunnin juna ja ohikulkutie on Salon tärkeimmät asiat. Mitä noista yrityksistä ja työpaikoista.

Make

Miten nämä asiat voi laittaa vastakkain. Tunnin junaan kaavaillut rahat pitäisi mieluummin käyttää Danske Bankin tai muiden yritysten elossapitoon?

matti

Niinkuin jokainen ymmärtää ei asioita voi laittaa vastakkain.Pitää kehittää organisatiota niin, etttä yläpäästä vähenee ja vastuita siirretään organisatiossa enemmän suorittavalle osalle. Palavereja vähennetään koska ne on täysin turhia. Johtotehtäviä yhdistetää täten saadaan paljon pois johtajia kulut ja verot pienemmäksi.
Se aika ja raha mitä käytetään näihin pikku leikkeihin ( ohikulkutie, tunninjuna,kiinalaiset turistit ym.) käytetään ihmisten hyväksi. Kun saadaan ihmiset tyytyväiseksi niin väki kasvaa ja yrityksiä tulee perässä. Tämä nykyinen toiminta vie koko ajan huononpaan suuntaan.

Määvaan

Nimenomaan turhat kokoukset pois turhat virat pois ja hoidetaan työt tehokkaasti vähän pienemmällä porukalla. Nyt on kaikenmaailman virkoja perustettu ja edelleenkään porukkaa ei tunnu riittävän.
Jos itse tarvitsen esimerkiksi putkimiestä niin en todellakaan maksaisi kuin siitä yhdestä en viidestä. Eli rahaa käytetään eri organisaatioissa turhien henkilöiden palkkoihin. Maksetaan siitä mitä tarvitaan tai on tilattu, ei turhista asioista, kokouksista tai henkilöistä.

Pankkilainen

Danske Bankissa ei ole virkoja.

Pukspukspois...

Ja tunnin juna vain nopeuttaa ihmisten ohikulkua Salosta. Yritykset ovat vissiin jo tajunneet sen, tunninjunakiihkoiset salolaiset eivät.

Jerppu

Tai mitäpä jos tällä konttorin sulkemisessa ei olisikaan mitään yhteyttä Tunnin junaan? Että sillä olisi vaikka jotain tekemistä sen kanssa, että kaikki pankkiasiointi on siirtynyt ajat sitten verkkoon ja mobiilisovelluksiin, että käteisen tilalle on tullut kortti ja mobiilimaksut? Varmasti myös Danskelta on siirtynyt paljon asiakkaita muihin pankkeihin, eivätkä uudet, nuoret asiakkaat ole sitä kokeneet omakseen?

Tunninjunavastustuskiihkoiset salolaiset kyllä eivät näe näkevän mitään, mitä ympärillä tapahtuu.

Jaska66

Kun liikkuminen nopeutuu, niin salolaisetkin voivat käydä kauempana töissä. Työmatkailussa ratkaisevaa ei ole etäisyys vaan matka-aika, ja sen lyheneminenhän on vain hyvä asia.

Toki olisihan se kiva jos yritykset pysyisivät Salossa, mutta ei sekään ole huono asia jos salolaiset päätyvät jatkamaan Salossa asumista vaikka työpaikka on muualla. Tai se, jos muualla työssä käyvät valitsevat asuinpaikakseen Salon. Näihin auttaa hyvät liikenneyhteydet.

En olisi minäkään päätynyt veronmaksajaksi Saloon ilman moottoritietä.

entä sitten

Näitä tulee ja menee, eikä tuo ole karkkikioskia suurempi.

Mira

Jutussa sanotaan ihan selvästi, ettei irtisanomisia tule.

Keskusta autioituu huolestuttavasti

Riittääkö kirpputoreja jokaiseen tyhjenevään liiketilaan?

Martti Aaltonen

SSO tilat noi on. Kyl he keksii siihen jotain.

pertti

Täyttäisivät nyt ensin Linjurinkin. Hotellista tulee moneen kerrokseen kirpputori tiloja.Tilaa on tyhjänä kyllä paljon Salossa, taitaa vain tulla lisää.Plazankin tulee ja on tyhjiä tiloja.

Make

Miksi SSOn pitäisi täyttää Niemisen omistama Linjuri?

Jorma S.

SSO voisi vihdoin myös keksiä sen, että viljamakasiini sekä töherretty siilo antaa varsin ikävän kuvan kaupungista.

Siilot on ja pysyy

Noita siiloja käytetään vielä. Näin luki SSO Maatalouden sivuilla, kun tehostavat toimintaansa:”Loppuvuonna tapahtuvan muuton jälkeen SSO Maatalouden asiakkaiden käyttöön jää Mariankadun varasto, jonka ajoneuvovaaka uusittiin muutama vuosi sitten.” Eli Örninkadun varasto laitetaan ehkä myyntiin ja kaikki viljansäilöntä, vastaanotto keskitetään noihin töherrettyihin siiloihin. Kyllä se Salon huono imago on jostain muusta kiinni kuin viljasiiloista!

Jorma S.

Kyllä, siilot ovat tuottavassa käytössä ja sitä suuremmalla syyllä omistajan pitäisi pitää rakennukset kunnossa.
Eikä tämä tietysti ole se asia, mistä Salon imago yksistään on kiinni. Onpahan vaan Salon keskustan maamerkki ja erittäin näkyvä rakennus. Valtakunnan mediassa asia on ollut näkyvillä myös hyvin kielteisesti, viitaten tuohon töherrykseen, joka siiloon on ilmestynyt.

pertti

Tuntuu siltä, ettei täällä Salossa ymmärretä selkeää tosiasiaa. Aina kun joku muu yritys kuin kauppa lähtee Salosta, tietää se suurta menetystä.
Esimerkiksi Danske Bank on käyttänyt salolaisia palveluita, kuten vartijoita ja siivouspalveluita. Danske Bankin henkilökunta on ostanut erilaisia tuotteita ruuasta lähtien. Kampaajat, parturit näitä löytyy aika moninaisesti. Näiden tulot jäävät pois Danske Bankin työntekijöiden ostosten osalta. Myös Danske Bank on maksanut Saloon veroja.
Vaikka Danske Bankista ei joudu ketään lähtemään, saattaa joku nykyisistä työntekijöistä muuttaa Turkuun. Tai jää työttömäksi eikä siirry Turkuun. Salo häviää tässäkin prosessissa sievoisen vuotuisen tulon.