Pistooli hansikaslokerossa – humalainen mies ammuskeli moottoritiellä

0
Pyörätuolimurhasta tuomitut pysyvät vankilassa edelleen.

Pistoolin luoti oli mennyt reidestä sisään ja tullut säärestä ulos. Poliisi ryhtyi tutkimaan juttua, kun Salon sairaalaan oli ilmestynyt mies, jolla oli vertavuotava ampumahaava jalassa.

Ampuja sai kuulla tuomionsa torstaina Salon käräjäsalissa.

”Aikaisempi samankaltainen rikollisuus osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä”, Varsinais-Suomen käräjäoikeus totesi.

Tällä kertaa tapahtumat saivat alkunsa moottoritiellä matkalla Turkuun viime heinäkuussa. Etupenkillä istunut mies oli ottanut auton hansikaslokerosta Walther 7.65 -pistoolin vasempaan käteensä. Ase laukesi kahdesti. Ensimmäinen luoti meni miehen jalasta läpi ja osui ovipaneeliin. Toinen osui pelkästään auton jalkatilaan.

Enempää patruunoita ei ollut.

Mies ei osannut oikeudessa selittää, miksi hän oli ottanut pistoolin esille. Ampuja kuitenkin arveli syyksi sen, että hän oli omien sanojensa mukaan juonut puoli pulloa viinaa.

Autoa ajanut nainen ei loukkaantunut, ja hän kuljetti miehen hoidettavaksi Salon sairaalaan. Mies kertoi juoneensa lisää viinaa kipuun.

Syyttäjä vaati 26-vuotiaalle miehelle rangaistusta ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

”Hän on menetellyt törkeän huolimattomasti asetta käsitellessään”, käräjäoikeus näki.

Oikeus hylkäsi kuitenkin syytteen vaaran aiheuttamisesta. Oikeuden mielestä se, etteivät luodit olleet osuneet naiseen, oli kiinni sattumasta. Ase ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa suunnattuna kohti kuljettajaa.

Oikeus tuomitsi miehen ampuma-aserikoksesta 50 päiväksi vankeuteen, jonka sijasta hän suorittaa 50 tuntia yhdyskuntapalvelua. Rangaistusta kovensi oikeuden mukaan se, että mies on tuomittu ampuma-aserikoksesta jo kahdesti ennenkin.

Mies vastusti koventamisperusteita. Hänen mielestään aikaisempi rikollisuus ”ei ole laadultaan merkittävää”.

Pistooli päätyi valtiolle.