Kai Merilän Nykäs-kirja julkaistaan äänikirjana – Merilä kirjoitti tarinaan uuden lopun

0
Kai Merilän kirja Luottotoimittaja ilmestyi vuonna 2016. Merilä kirjoitti kirjan lähdettyään Seiskasta, jossa hän kirjoitti runsaan 17 vuoden aikana yli 300 lehtijuttua Matti Nykäsestä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Somerolaisen toimittajan Kai Merilän kirja Matti Nykäsen elämänvaiheista julkaistaan äänikirjana. Kirjan julkaisee Ruotsin suurin äänikirjojen julkaisija Lind & Co.

Merilän ja Nykäsen yhteisistä vaiheista kertova Luottotoimittaja julkaistiin syksyllä 2016. Merilä on nyt kirjoittanut kirjaan loppuosan, joka päättyy Nykäsen kuolemaan.

– Suostuin äänikirjaan nimenomaan sillä ehdolla, että saan päivittää tarinan. Naputin yli 50 sivua lisää tekstiä, Merilä huomauttaa.

Äänikirja Luottotoimittaja – Koko tarina julkaistaan alkukeväästä Suomessa.

Merilä toimi 17 vuoden ajan Nykäsen luottotoimittajana Seiska-lehdessä, minkä tuloksena syntyi runsaat 300 lehtijuttua. Nykänen ja Merilä ystävystyivät Somerolla vuonna 1992. Nykyään muun muassa Hymyyn ja Alibiin kirjoittava Merilä jätti Seiskan vuonna 2015.

Matti Nykänen kuoli vuosi sitten 4. helmikuuta sairauskohtaukseen. Merilä huomauttaa, että Pohjoismaissa ja Saksassa ei ole unohdettu Nykäsen urheilusaavutuksia.

– Minun kirjani keskittyy urheilun sijasta viihteelliseen puoleen mutta Seiskan aikana huomasin, että siitäkin oltiin kiinnostuneita myös Suomen ulkopuolella.

Merilä kertoo, että suunnitteilla oli myös Nykäsen ja Merilän yhteinen televisioshow.

– Se olisi ollut jonkinlainen Possen ja Yökylässä Maria Veitolan sekoitus. Olisimme vierailleet urheilijoiden ja julkkisten kotona ja keksineet yllätyksiä. Matin kuolema keskeytti kuitenkin suunnitelmat.

Jätä kommentti