Kemiönsaaren kunta varautuu koko henkilöstön yt-neuvotteluihin

4

Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta esittää kunnan koko henkilökuntaa koskevien yt-neuvottelujen aloittamista. Kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina. Taustalla ovat sekä kunnan talouden tasapainottamisohjelma että palvelurakenneselvitys, jonka on määrä valmistua touko–kesäkuussa.

Neuvotteluilla tavoitellaan ensisijaisesti pysyviä säästöjä ja tarvittaessa myös niitä tukevia kertaluontoisia säästöjä. Pahtan mukaan konkreettisia tavoitteita henkilöstön vähentämiseksi ei vielä ole.

– Emme myöskään tiedä, mihin lopputulokseen selvitys johtaa. Tässä vaiheessa on kyse lähinnä henkilöstön osallistamisesta ja heidän näkemystensä kuulemisesta, Pahta kertoo kunnan tiedotteessa.

Jos kunnanhallitus päättää käynnistää yt-neuvottelut, ne hoidetaan kunnan yhteistyötoimikunnassa. Siinä kuuluvat työnantajan ja ammattiliittojen edustajat.

Tekeillä olevan palveluverkkoselvityksen lisäksi tasapainottamisohjelmaan kuuluu vanhustenhuollon kokonaisratkaisu, joka tulee valtuustolle toukokuussa. Lisäksi kunnan hallinto-organisaatio käydään läpi viimeistään joulukuuhun mennessä.

Katse väestönkehitykseen

Kemiönsaarella ja Salolla on sama haaste; miten saada asukkaiksi nuoria naisia ja sen myötä syntyvyys sekä asukasluku nousuun.

Olisi ehkä aika myös yhteisille suunnitelmille ja markkinoinnille tämän elintärkeän tavoitteen toteuttamiseksi.

Salo-as-a-Service

..ja sitten mä heräsin ja ainut markkinointitempaus olikin lehtijutut koulujen sulkemisista..

Ricky

Verotus 18,5 prosenttiin, niin kyllähän nuoret heräävät. Koskee sekä Saloa että Kemiönsaarta, ovathan maamme asuinpaikkana ihanteellisempia.

Ei hyötyä

Kunnallisverojen lasku tarkottaisi käytännössä sitä, että kuntien pitäisi alkaa elämään velaksi. Velaksi eläminen ei ole koskaan hyväksi, koska lopullinen maksulappu voi olla melkoinen.

Velat on myös maksettava, eikä se käytännössä hyödytä edes kuntaa, koska nämä syntyvät jälkipolvet mitä todennäköisesti tulisivat muuttamaan viimeistään siinä vaiheessa näistä kunnista pois, kun lähtevät opiskelujen tai työn perässä muualle.