Kiri jäi kesken – TPS päästi päävastustajansa karkuun niin kaukalossa kuin taulukossa

0
Ässien Topias Haapasen (77) ja TPS:n Lauri Pajuniemen (48) taistellessa kiekosta, Juuso Pärssinen ja Miro Mäkinen keskittyivät toisiinsa. (Kuva: Turun Sanomat/Jane Iltanen)

Ottelun tärkeys taisi painaa kahden erän ajan TPS:n otteissa perjantaina Turkuhallissa. Palloseura ei saanut ottelun alussa irti läheskään parasta peliään ja Ässät karkasi jo 0–3-vierasjohtoon. TPS kiri rajusti päätöserässä, mutta ei saanut etumatkaa enää kiinni häviten maalein 3–5.

– Lähellä oltiin, mutta voittoon asti ei ihan riittänyt. Taistelimme todella hyvin viimeisen erän, mutta kiri alkoi vähän liian myöhään, kaksi maalia iskenyt Juuso Pärssinen sanoi.

Surkean alkukauden jälkeen TPS on kehittänyt uuden päävalmentajansa Marko Virtasen alaisuudessa loppukirin, joka ennen perjantaita oli vienyt sen jo kuuden pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Ässistä.

Otteluohjelma teki tilanteesta entistä herkullisemman, kun se tässä tilanteessa heitti TPS:n ja Ässät kahdesti vastakkain peräkkäisinä päivinä tänä viikonloppuna. TPS:n harmiksi minisarjan ensimmäisen osan jälkeen ero joukkueiden välillä repesi nyt yhdeksään pisteeseen. Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Porissa.

– Meidän pitää jatkossa pelata koko ottelu samalla lailla kuin nyt viimeinen kymppi, Pärssinen mietti.

Ässät iski perjantaina heti alussa. Ottelu oli vanhentunut vasta reilun minuutin, kun Tommi Taimi ampui kohti Erik Källgreniä, tämä pudotti kiekon eteensä ja kärppänä maalin eteen singahtanut Mikko Salmio löi laatan pussiin.

– Isoista pisteistä pelataan. Ajatus oli, että lähdemme viemään peliä, mutta se karkasi heti väärille jengoille. Ensimmäinen laukaus, pakki nukahti ja sen jälkeen emme saaneet otetta, Virtanen manasi.

Ässät iski uudelleen toisen erän alussa. TPS oli juuri saanut tapettua Tony Sundin jäähyn pois ja ehti vetäistä vähän henkeä, kun Miro Mäkisen laukaus painui helpohkon näköisesti Källgrenin taakse.

Lisää kylmää vettä niskaansa TPS sai toisen erän lopulla, kun Tyson Spink iski maalin kulmalta Källgrenin kertaalleen torjuman paluukiekon verkon perukoille.

Ässät johti ottelua kahden erän jälkeen 3–0, eikä tulos edes ollut pelillinen vääryys. Ässät oli eteenkin toisessa erässä selvästi parempi joukkue, mistä kertovat omaa kieltään maalivahtien torjuntamäärätkin erässä: Källgren TPS 16, Daniil Tarasov Ässät 5.

– Vahvaa vieraspelaamista meiltä kaksi erää. Meidän pitää vain oppia tästä, että ottelu kestää 60 minuuttia, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

TPS sai lopulta maalitilinsä auki kolmannessa erässä, kun Olli Valtola iski kauden toisessa liigaottelussaan Tarasovin torjuman riparin maalin edestä sisään. Ja TPS-kiri jatkui muutama minuutti myöhemmin Pärssisen komealla täysosumalla.

Turkuhallin 6 124 -päinen yleisö syttyi huutomyrskyyn. Sen jälkeen kaukalossa näyttikin olevan vain yksi joukkue, ja se oli mustavalkoinen.

TPS:n hurja rynnistys näytti päättyvän reilu minuutti ennen ottelun loppua, kun Ässien Atte Mäkinen iski kiekon tyhjään maaliin, mutta Pärssinen toi kotijoukkueen 15 sekuntia myöhemmin jälleen maalin päähän. Aleksi Rekonen kuitenkin pisti kiekon vielä kerran tyhjään TPS-pömpeliin.

– Viimeisen erän kaltaista heittäytymistä olisi pitänyt olla pelissä alusta asti. Nyt alkaa olla pakkovoittojen paikka edessä, Virtanen sanoi.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä