Luke tuo laatutakuun – Gabrielsson jatkaa SalPassa

0
Lucas Gabrielsson on ollut vaikea pideltävä Kakkosen puolustajille.

19. peräkkäisen kautensa jalkapallon Kakkosessa aloittavan SalPan tulevan kauden kokemus- ja johtajuusvaje on nyt täytetty.

Viime viikolla SalPa julkaisi seuraikoni Iku Leinon sopimuksen ja perjantaina seura tiedotti, että Lucas Gabrielsson jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Maaliskuussa 25 vuotta täyttävä Gabrielsson aloittaa neljännen kautensa SalPassa. Edellisillä kolmella kaudella Gabrielsson on ollut koko sarjan parhaita pelaajia. Hän on tehnyt 20 maalia ja alustanut saman verran. Kauden 2017 päätteeksi hänet äänestettiin Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi.

Ennen kaikkea: joukkuetta on todella vaikea ennustaa putoamiskamppailuun, jos kokoonpanosta löytyy Gabrielssonin tasoinen pelaaja.

– Kukaan valmentaja tällä tasolla ei voi kuin myhäillä tyytyväisyyttään saadessaan ”Luken” tasoisen pelaajan joukkueeseensa. Hän antaa aina mahdollisuuden voittaa ottelun, SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen kertoi.

Gabrielsson kävi talvella muun muassa Veikkausliigaan nousseen Valkeakosken Hakan testissä, mutta jäi ilman sopimusta.

Parhaimmillaan kymppipaikalla oleva Gabrielsson haluaa olla ensi kaudella entistä aktiivisempi.

– Haluan ottaa enemmän riskejä. Nuorekas joukkue auttaa siinä varmasti.

– Toivottavasti pystyisimme pelaamaan tasapainoisemman kauden ja kokoonpano pysyisi suht samana.

Gabrielsson pystyy läpäisemään linjoja itse tempokuljetuksilla tai vapauttamaan esimerkiksi vahvan Kasperi Tuomen linjan taakse. Virtanen kuitenkin muistuttaa, ettei Gabrielsson ole ”vain” fantastinen hyökkäyspään pelaaja.

– Luke on mainettaan paljon parempi puolustaja. Hän pystyy riistämään palloja kuin katkomaan syöttöjä, Virtanen alleviivaa.

Gabrielssonin lisäksi SalPa julkaisi maalivahti Heikki Leppäkosken sopimuksen. Leppäkoski palaa SalPaan armeijassa kuluneen välivuoden jälkeen.

– ”Hessu” on osoittanut treeneissä sitoutumista ja halua kehittyä. Hänellä on riittävät raamit maalivahdiksi ja hyvä jalka pelin avaamiseen.

SalPa tarvitsi lisävahvistusta maalivahtiosastolle, kun Joonas Kontkanen aloitti vuorostaan armeijan tammikuussa.

SalPalla on kasassa 23 pelaajasopimusta. Haussa on vielä 2–4 uutta pelaajaa.

SalPa pelaa lauantaina Töölössä harjoitusottelun HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n vieraana.

Kauden alkuun on enää 69 päivää. SalPa aloittaa kauden 25. huhtikuuta kotiottelulla FC Espoota vastaan. 22 ottelun runkosarja päättyy 3. lokakuuta FC Jazzin vieraana.

Kakkonen pelataan viime kauden tapaan. Runkosarjan jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen nousukarsintasarjan. Lohkon voittaja nousee Ykköseen.

Kolmoseen putoaa lohkon kaksi heikointa joukkuetta.

Jätä kommentti