Lapset ja lapsiperheet ovat kulttuuritapahtumien keskiössä maaliskuussa, kun Salon kulttuuritoimijat tuottavat kohderyhmälle monipuolista tarjontaa.

– Luvassa on parikymmentä tapahtumaa, kulttuurituottaja Sini Lundgrén hehkuttaa.

Lokakuussa työnsä Salon kaupungilla aloittanut Lundgrén huomasi monien eri kulttuuritahojen suunnitelleen maaliskuulle paljon lapsille tarkoitettua tapahtumia, päätti innosta mukaan vielä lisää tekijöitä ja nimesi maaliskuun Lastenkulttuurin kuukaudeksi nostaakseen asiaa esille.

Salo taidemuseo Veturitalli järjestää maaliskuun aikana esi- ja alakoululaisille 12 työpajaa, joissa ohjaa taideopettaja Helena Suni. Koululuokat varasivat työpajat saman tien, kun ne tulivat tarjolle. Lasten kanssa kierretään kuvataiteilija Tommi Toijan Omia kuvia -näyttely ja hyödynnetään siitä nousevia tunnelmia piirtäen ja muovaten.

– Itse tekeminen täydentää museokäyntiä ja hyödyntää näyttelyn herättämiä inspiraatioita, kiteyttää Mia Erpi, joka vetää lapsiryhmien opastuksia.

Veturitallissa vietetään myös kaikille avointa Lasten Lauantaita 28. maaliskuuta. Silloin alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi ja tarjolla on työpajoja 2 euron materiaalimaksuineen.

Toistaiseksi koululaisten taidekasvatus on ollut pitkälti kiinni opettajien aktiivisuudesta, mutta nyt Salossa on aloitettu kulttuurikasvatussuunnitelman teko. Sini Lundgrénin toiveissa on saada kulttuurikasvatuksesta suunnitelmallista ja säännönmukaista, joka taas vaatii toteutuakseen rahaa kaupungin talousarvioon.

Lasten on tärkeää saada kulttuurikokemuksia pienestä pitäen, tuumaavat Miia Raivikko-Alhoranta ja Mia Erpi. Kuva: SSS/Minna Filppu

Salon Teatterin tuotantosihteeri Miia Raivikko-Alhoranta iloitsee siitä, että monia koululaisryhmiä on kevään aikana tulossa katsomaan koko perheen musikaali Tippukivitapausta. Myös päiväkotiryhmä saapuu tutustumiskäynnille teatterimiljööseen ja Tippukivitapauksen lavasteisiin. Näytelmää esitetään 20.3.–9.5.

Salon Teatterissa on perinteisesti esitetty keväisin koko perheen näytelmiä.

– Lastenkulttuurin maaliskuun yhteismarkkinoinnista on hyötyä kaikille osallistujille ja samalla pääsemme verkostoitumaan muiden kulttuuritoimijoiden kanssa, Raivikko-Alhoranta kiittää.

Bio-Salo näyttää joka maanantai nuorenmielisille elokuvakävijöille kello 16 After school -leffoja. Vaskiolla teatteri Puutaivaan Tikut esittää maaliskuussa lastennäytelmää Mörönkarkottajat ja Teatteri Provinssissa vierailee 14.3. Tatu ja Patu, syömään! -esitys.

Nuorten keskus Steissin synttäreitä juhlistaa 14.3. Maustetyttöjen keikka. Kulttuuritalo Kivassa on Salo Chamberin ja Lasten Laulukaupungin yhteistyönä Koko perheen konsertti 27.3.

Salon pääkirjastossa pääsee Kirjastokanin satumatkoille 12.3. ja 26.3. ja Kikan satuhetkeen 18.3. Kansalaisopiston Lettikurssi pidetään 14.3. ja Muurlan opiston Halipysäkki eli Shindo-hetki 15.3.

Kaupungin liikuntapalvelut ja MLL:n paikallisosastot järjestävät lapsiperheitä liikuttavia Peuhuja Salohallissa perjantaisin, Halikon liikuntahallissa sunnuntaisin, Kuusjokitalolla lauantaisin sekä Muurlan ja Inkereen kouluissa torstaisin.