Marttilalaismies kaahasi poliisia pakoon pitkin Saloa – poliisi kiilasi autoilijan Paimiossa

0

Poliisi ajoi takaa nuorta autoilijaa lauantai-iltana eri puolilla Saloa. Mukana oli useita poliisipartioita, ennen kuin autoilija saatiin pysäytettyä Paimiossa.

Poliisi sai hätäkeskukselta lauantai-iltana noin kello 21.30 tehtävän, jonka mukaan Saab-merkkinen henkilöauto ajaa moottoritiellä kovaa ylinopeutta ja aiheuttaa ajotavallaan vaaraa muille tienkäyttäjille Salossa.

Hetkeä myöhemmin kyseinen Saab ajoi poliisipartiota vastaan 110-tiellä Uskelanjoen kohdalla. Poliisi lähti auton perään ja kytki hälytysvalot päälle. Saab lisäsi selvästi vauhtia, käytti vastaantulijoiden kaistaa ja kääntyi Inkereentielle päin punaisia liikennevaloja.

Inkereentiellä poliisiauton nopeus oli 150 kilometriä tunnissa, mutta Saab loittoni poliisista. Inkereentiellä on viidenkympin nopeusrajoitus.

Tässä vaiheessa takaa-ajoon liittyi useita poliisipartioita.

Saab pakeni poliisia Anjalan ja Mahlakankareen alueilla huomattavalla ylinopeudella ja käytti myös kevyen liikenteen väyliä. Alueilla on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Pakenija palasi Inkereentielle ja ajoi kohti Pertteliä ja kääntyi Tupurin liikenneympyrästä takaisin kohti Salon keskustaa.

Inkereentieltä pakenija kääntyi 110-tielle kohti Turkua ja 110-tieltä Hämeentielle kohti Someroa. Paetessaan pakenija käytti edelleen useasti vastaantulijoiden kaistaa sekä huomattavaa ylinopeutta ja ohitteli vaarallisesti muita autoja.

Hämeentiellä poliisipartion nopeus oli yli 160 kilometriä tunnissa, mutta Saab loittoni jälleen poliisista. Hämeentiellä on aluksi 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus ja tien muuttuessa Somerontieksi 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Pakenija kääntyi Somerontieltä moottoritielle Turun suuntaan, minkä jälkeen se katosi poliisin näköpiiristä. Poliisin nopeus moottoritiellä oli yli 200 kilometriä tunnissa, mutta poliisi ei pakenijaa tavoittanut. Moottoritiellä on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Paimion keskustassa tehtävään liittynyt poliisipartio sai näköhavainnon Saabista ja yritti pysäyttää pakenijaa. Saab ajoi Paimion keskustassa poliisia hetken karkuun, mutta poliisi sai pakkopysäytettyä ajoneuvolla kiilaamalla pakenijan.

Tämän jälkeen poliisille selvisi, että Saabia kuljettanut vuonna 1997 syntyneellä marttilalaisella miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän puhalsi poliisin alkometriin 1,7 promillen lukeman. Poliisi otti miehen kiinni. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.