Menestyminen vaatii intoa ja uudistumishalua (mainos)

KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Vetman Oy

0
Ikilevystä eli korkeapainelaminaatista valmistettu teline vapauttaa hoitajan kädet kuvattaessa röntgenillä lemmikkien lonkkia. Teippauksia muuttamalla lonkan saa juuri oikeaan asentoon, Jouni Niemi esittelee korkean odotuksen uutuustuotetta.

Eläintenhoidon ammattilaisia palveleva Vetman sijaitsee Halikossa, mutta sen tarjoama erikoisosaaminen on kysyttyä koko maassa.  Laitteiden ja tuotteiden myynti ja maahantuonti täydentyvät eläinlääkäreiden jatkuvalla, alan muutoksiin ja tarpeisiin reagoivalla koulutuksella yhteistyössä Fennovetin kanssa.

Yli 30 vuotta Vetmanin ohjaksissa ollut Jouni Niemi on yhä yhtä pulppuavaa ideavirtaa. Innostuksen syy löytyy Stara Consultingin reilun vuoden kestävästä innovaattorikoulutuksesta.

– Eri alojen ihmiset ideoivat yhdessä, ruokkivat toisiaan ja välittävät toistensa bisneksestä. Se on iso ja voimauttava juttu.

– Yrittäjä tarvitsee asiantuntijoista ja jopa kilpailijoista muodostuvan verkoston ympärilleen. Verkoston sisällä on oltava ymmärrys siitä, että jokainen pystyy elämään normaalia yrityselämää ja maksamaan työntekijöiden palkat. Voitto käsitteenä on silloin hyväksyttävä arjessa, Niemi pohtii.

Vetmanin yritysmyynti pyörii vahvasti. Asiakaskunta on melko pysyvää. Koko maan kattava markkina-alue tarkoittaa mittariin kertyviä kilometrejä, tunteja ja huoltoasemakahveja.

– Tamperelaisen eläinlääkäri Juha Kallion kehittämä tukiteline on tämän hetken kuumin juttumme. Röntgenkuvauksen pystyy tekemään ikilevystä valmistetun telineen kanssa niin, ettei lemmikki tarvitse kiinnipitäjää.

Toinen ilonaihe on jo yrityksen alkuvuosina innovoitu koirien kuonokoppa. Ruotsalainen alan ketju löysi sen vasta nyt.

– Ehkä meidän olisi pitänyt markkinoida sitä, Niemi virnuilee.

– Olemme olleet vapaalennossa tähän asti. Nyt on aika järjestäytyä. Meidän on oltava jatkossa pari askelta edellä, aistittava tulevaa ja keksittävä uusia juttuja.

Huoltovastaava hakusessa

Vetman tekee tiivistä yhteistyötä samassa talossa sijaitsevan Eläinklinikka EHYT Oy:n kanssa.

– Klinikka on uusien innovaatioidemme testausalusta, vaikka se vaatiikin perustehtäviensä kanssa kiireiseltä henkilökunnalta joustoa ja pitkämielisyyttä. Kehittämistä vaativa tuote ei saa heiltä turhaa hyväksyntää ja ”ihan kiva” -lausuntoja, vaan parannusehdotuksia, Jouni Niemi kiittelee.

Vetmanin 7-henkinen porukka kaipaa kasvuunsa vahvistusta. Sopiva huoltovastaava pääsee töihin heti löytyessään.

– Tyytyväinen asiakas on koko toimintamme punainen lanka. Pitkästä historiastamme huolimatta harjoittelu jatkuu joka päivä. Opettelemme nyt proaktiivisuutta eli olemaan itse aloitteellisia ja aktiivisia. Olemme asiakkaittemme kumppaneita ja valmiita tarjoamaan ratkaisuja päivittäiseen tekemiseen, Jouni Niemi toteaa.