Murheenkryyni alkoi taas vaivata – saako LP Viesti aloitussyöttönsä ruutuun lauantaina?

0
LP Viestin Anna Czakan lukeutuu liigan huippuluokan syöttäjiin. Liigakauden saldona on 30 ässää ja 30 virhettä.

LP Viestin naisten mestaruusliigakauden suurin pelillinen ongelmakohta on nostanut muutaman lupaavamman ottelun jälkeen taas päätään. Aloitussyötöt veivät keskiviikkona Huittisissa avauserän voiton ja sitä kautta koko ottelua LP-Vampulan eduksi.

Viime sunnuntaina OrPoa vastaan Viesti syötti seitsemän ässää, mutta valtavat 22 virhettä. Joukkue on hävinnyt Mestaruusliigassa seitsemän ottelua, joista kuudessa ässien ja virheiden osuus on ollut karu: 0–5, 6–16, 11–15, 2–10, 3–12, 4–10.

On toki muistettava, että naisten liigassa virheitä syötetään huomattavasti enemmän kuin ässiä. Liigakärki LP Kangasalalla on ässiä ja virheitä täsmälleen sama määrä (206–206). Tämä saldo on kaikista joukkueista omaa luokkaansa.

Lauantaina kello 18 alkavassa LP Viestin ja Pölkyn ottelussa on syöttöviivalla muutenkin poikkeuksellista seurattavaa. Liigan harvoista hyppysyöttäjistä kohtaavat salolaisten Katarina Pilepic ja Pölkyn Jonna Wasserfaller.

Kotijoukkueen suurin vahvuus pitäisi lauantaina olla hakkuripeli. Pilepicin ja Pölkyn kollegan Lucia Babicin kausitilastot poikkeavat toisistaan melkoisesti: tehdyt hyökkäyspisteet 297–233, hyökkäysvirheiden määrä 44–73 ja hyökkäysten onnistumisprosentti 44–31.

Keskiviikon Vampula-ottelun perusteella LP Viestin osakkeet eivät ole Pölkkyä vastaan erityisen korkealla. Asiat voivat kuitenkin muuttua nopeasti, mistä käyköön osoituksena joukkueiden edellinen kohtaaminen juuri ennen joulua. Tuolloin LP Viesti oli hävinnyt edellisen ottelun Kangasalla tylysti 0–3.

Pölkyn yleispelaaja Jessica Kosonen loukkaantui heti alussa, ja LP Viesti hoiti Salohallin ottelun selkeästi 3–0. Toki tämän jälkeen Viktoriia Tuchashvili loukkaantui. Pölkky hankki puolestaan Kososen paikkaajaksi yleispelaajaksi Brittany Maxwellin. Kosonen on sitten joulukuun päivien pelannut ”hajavaihtoja” takakentällä.

Jätä kommentti