Oliko illassa jotain hyvää? LP Viestin osalta lähinnä kotimatkan lyhyys

0
LP Viestin peli meni tuskaiseksi irvistämiseksi. Arkistokuva.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei suoranaisesti ilahtunut joukkueen 0–3-rökäletappiosta lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa Huittisissa. Seuraavassa
1 900 merkkiä hänen ajatuksiaan.

– Peli ei lähtenyt kulkemaan kenelläkään oikein missään vaiheessa.

– Vastaanottopeli petti pahasti. Liberot tekivät kymmenkunta suoraa vastaanottovirhettä, ja lisäksi useampi nosto meni vastapallon myötä pisteeksi vastustajalle. Eivät liberot voi olla niitä pelaajia, joille syötetään lähes 50 kertaa ottelussa. Yleensä vastustajat kiertävät heidät hyvinä vastaanottajina.

– Vaikka Vampula ei saanut montaa torjuntapistettä, lukivat he meidän passipeliämme kuin avointa kirjaa.

– Puolustuksessa huolimatonta tekemistä. Paljon jäi kenttään sellaisia palloja, joita lähdettiin näennäisesti yrittämään, mutta viimeinen halu puuttui täysin.

– Syöttö–vastaanottoa harjoiteltiin tiistaina aika paljon. Tekeminen oli pelissä yhtä huonoa kuin treeneissäkin. Jos treeneissä tehdään paljon syöttövirheitä, aika harvoin se kääntyy pelissä toisinpäin.

– Harmittaa se, että tilastomies (Petri Virtanen) tekee pirusti hommia, ja sitten ei pelata niin kuin sovitaan. Esimerkiksi (Nina) Jakicin lyöntisuunta sanottiin pelipalaverissa aika selvästi, eivätkä Inka (Mehtola) ja Nea (Haatainen) saaneet kertaakaan sitä suuntaa kiinni.

– Samoin (Aleksandra) Cveticanin tekee pisteitä jokaisessa pelissä, mutta me pelasimme juuri niin kuin hän halusi. Hyppäsimme torjuntaan liian aikaisin ja kädet huonossa asennossa.

 Kayla Hanelinen ja Viktoriia Tuchashvilin puuttuminen ei vaikuta suoraan esimerkiksi vastaanottopeliin mitenkään. Tällaisessa pelissä kuitenkin huomaa, että puuttuu johtajuus eli sellainen pelaaja, joka potkii muita perseelle. Johtajuudessa ei ole alaikärajaa.

– Tässä meidän joukkuettamme nyt mitataan. Meillä on vaikea runkosarjan loppuohjelma, ja jos pelaamme tällä tavoin, emme saa yhtään voittoa lisää. Silloin pitää ruveta puhumaan toiseksi sijoittumisen sijaan sijoista 5–6.

Oliko tässä illassa jotain positiivista?

– Se, että paluumatka Saloon on lyhyt.

Manailut LP Viestin runkosarjan kuudennesta sijasta eivät sentään ilman ihmeitä toteudu. Kyseistä kuudetta paikkaa hallussaan pitävä Hämeenlinnan Lentopallokerho antoi kuitenkin varoituksen siitä, että Mestaruusliigan mittapuulla erittäin kova nimilista voi pidemmän päälle toimia myös pelikentällä. Hämeenlinna päihitti Eleniasta Loimua Areenaksi nimensä vaihtaneella kotikentällään liigakärki LP Kangasalan erin 3–1.

Laitapelaajat Mikayla Shields (21/+8) ja Suvi Kokkonen (22/+9) takoivat palloa lattiaan varsin kovilla hyökkäysprosenteilla, ja Michaela Madsenin debyyttipelin myötä vaihtonurkkauksessa viettivät aikaa suhteellisen tasokkaat ulkomaalaispelaajat Viktoria Tosi ja Ivana Jeremic.

Koko liigakauden kenties paras pelaaja, LP Kangasalan Mary-Kate Marshall jäi erittäin pieniin hyökkäystehoihin (10/+3).

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP-Vampula–LP Viesti 3–0 (25–21, 25–14, 25–22)

LP-Vampulan pisteet/plusmiinus: Aleksandra Cveticanin 21/+16, Aleksandra Petrovic 3/+3, Jenni Jantunen 5/+4, Nina Jakic 11/+10, Iina Andrikopoulou 7/+2, Rahma Agrebi 5/+4, Mila Viljanen (passari) 2/-1, Julia Seikkula 0/0. Libero Emilia Joensalon vastaanottoprosentti 43.
LP Viesti: Katarina Pilepic 16/+10, Veda Mansikkaviita (passari) 1/+1, Lotta Piesanen 7/+4, Anna Czakan 7/+4, Arita Ternava 2/+1, Anu Ennok 8/+3, Nette Peit 2/+1, Inka Mehtola 0/-1, Nea Haatainen 0/-3, Sofia Lehto (passari) 0/-1. Liberojen vastaanottoprosentit: Netta Laaksonen 26, Eveliina Rautiainen 43.
Hyökkäysprosentti: 42–37.
Vastaanottoprosentti: 43–36.
Torjuntapisteet: 3–3.
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 11–4/6–10.
Tuomarit: Kenneth Aro ja Arto Muro.
Yleisöä: 562.
LP Viestin seuraava ottelu: lauantaina 15. helmikuuta LP Viesti–Pölkky kello 18 Salohallissa.