Paimiossa ja Sauvossa ehdotetaan kotiintuloaikoja nuorille

4
Kuvituskuva. SSS-arkisto/Minna Määttänen

Paimiossa ja Sauvossa aiotaan laatia suositukset nuorten kotiintuloajoiksi. Asia on esillä Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunnassa ensi tiistaina.

Paimion ja Sauvon nuorisovaltuustot ehdottavat, että 1.–6.-luokkalaisten suositeltu kotiintuloaika olisi arkisin kello 20 ja viikonloppuisin kello 21. Vastaavat 7.–8.-luokkalaisten ajat olisivat kello 21 ja 22, 9.-luokkalaisten kello 21 ja 23 sekä peruskoulun jälkeen kello 22 ja 24.

Tavoitteena on, että kotiintuloajat ovat voimassa lukukauden 2020–2021 alkaessa. Näin tiedottaminen koteihin onnistuu parhaiten esimerkiksi vanhempainiltojen yhteydessä.

Suositusten laatiminen kotiintuloajoista on ollut esillä Paimion kaupungin ja Sauvon kunnan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa vuosille 2019–2022. Siinä tavoitteeksi on asetettu, että Paimiossa ja Sauvossa annetaan vuoden 2020 aikana suositus lasten ja nuorten kotiintuloajoista.

Tavoitteen vastuutahoja ovat nuorisovaltuustot sekä Paimion kaupunginhallitus ja Sauvon kunnanhallitus. Paimion ja Sauvon nuorisovaltuustot ovat kokoontuneet ja kannattaneet ajatusta kotiintuloaikojen suosituksista.

Asia menee lopullisesti päätettäväksi Paimion kaupunginhallitukselle ja Sauvon kunnanhallitukselle.

kaimaani

Täyttä ilveilyä niin monelta kantilta, että en oikein viitsisi edes alkaa…

Kyllä, lapsilla on hyvä olla kotiintuloajat. Ei, tällaiset asiat eivät pienimmässäkään määrin ole kunnanhallitusten tai kunnavaltuustojen suositeltavissa.

Örmy

Googlatkaapas miten Islannin nuoriso nykyään voi kun heille määrättiin kotiintuloajat. Hyvin.

Valtakunnanihmettelijä

Ei ollenkaan huono ajatus. Esimerkiksi Saksassa on ollut vuosikymmenien ajalta hyviä kokemuksia siitä että alle 16-vuotiaat eivät saa liikkua illalla kaupungilla ilman huoltajaa. Toki poikkeusjärjestelyjäkin on mutta pääsääntöisesti näin pysyy joku roti touhussa. Esimerkiksi ilkivalta on vähentynyt merkittävästi. Samoin huumekokeilut. Kannattaa perehtyä asiaan!

t.a.!

Öinen ulkonaliikkumiskielto 22-06 väliseksi ajaksi, poikkeuksena työssäkäyvät!