Pelastuslaitoksella 200 tehtävää yön aikana, tulvavesi nousi tielle Kiskossa sunnuntai-iltana

0
Myöhään lauantai-iltana kevyen liikenteen väylät olivat veden vallassa Salonjoen varrella.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle kertyi noin 200 tehtävää iltakahdeksan ja aamukahdeksan välillä. Sunnuntaina tehtäviä on ollut iltapäivään mennessä vielä noin 15.

Suurin osa oli kaatuneiden puiden korjaamista, mutta lisäksi pumpattiin vettä kellareista.

Runsaat sateet ja kova tuuli nosti vettä pelloille ja monille teille eri puolilla Salon seutua. Sunnuntaina suurin osa teistä on saatu käyttöön.

Tulvavesi nousi kuitenkin tielle vielä sunnuntai-iltana Kiskossa Kavastontiellä. Tie on suljettu liikenteeltä Kavaston tienhaaran ja Ylötkylän tienhaaran välillä.

Vahingontorjuntatehtävien lisäksi pelastuslaitosta työllistivät rakennuspalot.

Pelastustoimia hoitivat myös vapaapalokunnat. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto toteaa, että erityisesti Perniön suunnalla ja Somerolla VPK:t olivat täystyöllistettyjä.

Somerolla käytiin sunnuntaina tarkistamassa tilanne, jossa järven rannalla notkopaikalla olevan omakotitalon ympärille oli kerääntynyt vettä. Siellä pelastuslaitos ei kuitenkaan voinut tehdä mitään.

Sähkökatkoja oli runsaasti lauantai-iltana ja yön aikana. Sähköyhtiö Carunan mukaan asiakkaista oli enimmillään lauantai-iltana noin 10 000 vailla sähköä. Varhain sunnuntaiaamuna ilman sähköä oli noin 500 asiakasta. Eniten vikoja aiheuttivat sähkölinjoille kaatuneet puut. Vikoja korjataan edelleen.

Sunnuntaina iltapäivällä Sauvossa ja Salossa oli toistasataa sähkötöntä taloutta. Iltaan mennessä viat oli korjattu.

Kokkilan lauttaliikenne keskeytettiin sunnuntai-iltana kello 22.20 teknisen vian takia.

 

Sunnuntaina iltapäivällä Salonjoen vesi oli laskenut.

Juttua päivitetty klo 20.20 ja klo 23.10.