SoVon luopuminen vaikuttaa Saloonkin – Wilpas pelaa Kolmosta ja Nelosta, jonne nousi myös kertaalleen pudonnut SaTo

0
Someron Voima ja keltamusta Salon Wilpas pelasivat viime kaudella samassa Kolmosen lohkossa.

Someron Voiman luopuminen miesten Kolmosen sarjapaikasta muuttaa hieman myös salolaisen jalkapalloilun alkavaa kautta. Nelosesta viime kauden päätteeksi pudonnut Salon Toverit pääsee takaisin kyseiselle sarjatasolle.

Näin Salossa pelataan Kakkosta SalPan, Kolmosta Wilppaan ja Nelosta kahden joukkueen voimin. Wilppaan kakkosjoukkue nousi porrasta ylemmäs voittamalla oman Vitosen lohkonsa.

Nelosen Länsi-Suomen lohko alkaa jo maaliskuun puolella, ja Kolmonenkin pääsee vauhtiin 2. huhtikuuta. Molemmissa sarjoissa pelataan 26 ottelukierrosta, kun ottelunsa 25. huhtikuuta aloittavassa Kakkosessa määrä on kaikilla joukkueilla pienempi.

– Ei tässä oikein järkeä ole, kun amatöörisarjassa mennään esimerkiksi kahdesti Ahvenanmaalle pelaamaan. Länsi-Suomen piiri oli ollut sitä mieltä SoVon luopumisen jälkeen, että Kolmonen olisi voitu pelata pienemmälläkin joukkuemäärällä. Palloliitto ei kuitenkaan ollut siihen suostunut, harmittelee Wilppaan Kolmosen joukkueenjohtaja Sami Keto-oja.

Kolmosesta putoaa viisi joukkuetta, ja aiemmista vuosista poiketen yksikään joukkue ei nouse suoraan Kakkoseen. Vielä hurjempi on tilanne Nelosessa, jonka 14 joukkueesta putoaa sarjauudistuksen myötä puolet eli seitsemän.

– Tuntuu, että Kolmosessa on alkanut jonkinlainen kilpavarustelu. Vähän väärillä urilla ollaan, Keto-oja näkee.

Wilpas aloitti Kolmosen kaudet 2018 ja 2019 loistavasti. Sen jälkeen alamäet olivat jyrkkiä, kun vaihtopenkille oli monin paikoin hankalaa löytää ainakaan tarpeeksi tasokkaita pelaajia.

– Alkavaa kautta silmällä pitäen pelaajia saisi olla enemmänkin, mutta vähitellen on porukkaa tullut harjoituksiin lisää. Sen puolesta kauteen ollaan valmistautumassa suhteellisen hyvillä mielin, Keto-oja miettii.

SalPa ja Wilpas ovat sopineet alustavasti yhteistyösopimuksen jatkumisesta myös kaudella 2020. Useampi SalPan sopimuspelaaja viettää tänä vuonna aikaansa armeijan leivissä.

– Meillä on tietysti oma pelaajarunkomme, mutta tapauskohtaisesti nuorelle pelaajalle Kolmonen voi olla välillä parempi pelipaikka, Keto-oja miettii.

Jätä kommentti