Video: Abit syytivät karkkisateen yleisön päälle penkkariajoissa, Turuntien sillalla jäätiin odottamaan vielä toista kierrosta

0

Salon ja Halikon lukioiden abiturienttien penkkariajot Salon keskustassa olivat tänä vuonna lyhyet ja ytimekkäät. Näin totesivat ainakin Turuntien sillalle kerääntyneet kaupunkilaiset, jotka näkivät ohiajavien abien penkkaririemun vain yhden kerran. Toista ajokierrosta ei koskaan tullut, vaikka yleisö jaksoi odottaa ulkona lähes puoli tuntia. Toinen karkkikierros olisi kelvannut ainakin sillalla odottaville lapsille.

Abien kuorma-autot kiertelivät kuitenkin muualla kaupungilla.

Muuten kuvio oli perinteinen myös 2020-luvun ensimmäisissä penkkariajoissa: hurraavia abeja naamiaisasuissa kuorma-autojen lavoilla. Viimeistä koulupäivää viettävät opiskelijat syytivät yleisön päälle karkkisateen ja erityisesti lapset juoksivat namujen perässä.

Katujen varsille oli kerääntynyt runsaasti abiturienttien läheisiä ja myös muuta yleisöä.

 

Lue ja katso lisää kuvia penkkareista: AbiGaalan kautta ajelulle auringonpaisteeseen

 

TÄNÄ VUONNA penkkareita vietettiin normaalia aikaisemmin. Aiemmin penkkarijuhlat on pidetty heti kuullunymmärtämiskokeiden jälkeen helmikuun puolivälissä. Ylioppilaskokeen uudistuksen myötä kuuntelu tehdään nykyään samana päivänä kuin kyseisen kielen kirjallinen koe maaliskuussa.

Penkinpainajaiset on lukiolaisten vanha perinne, joka järjestetään helmikuussa abiturienttien päättäessä säännöllisen koulunkäyntinsä.

Penkkareissa kuorma-autoihin on myös tapana kiinnittää lakanoita ja maalauksia, joissa on erilaisia hauskoja ja iskeviä lauseita.

 

SSS näytti penkkariajot suorana lähetyksenä torstai-iltapäivällä. Yllä tallenne striimistä.

Kuvaus Johanna Käkönen.