Taiteiden Yä laajenee

0
Taiteiden Yässä järjestettiin ekomuotinäytös myös viime vuonna.

Salon Taiteiden Yä on tänä vuonna entistä laajempi.

– Tällä kertaa laajennamme tapahtuma-aluetta ja otamme osittain käyttöömme Länsirannan muun muassa monikulttuurisuutta painottavien toimijoiden voimin. Meille monikulttuurisuus merkitsee suvaitsevaisuutta sekä erilaisuuden ja moninaisuuden hyväksymistä, EtnoSalon puheenjohtaja Sanna Jousi kuvailee tiedotteessa.

Taiteiden Yä järjestetään ydinkeskustassa torstaina 3. syyskuuta nyt jo kolmannen kerran. Pääorganisaattorina toimii kulttuuriyhdistys EtnoSalo ry.

Taiteiden Yän synnyttävät kymmenet eri kulttuuritoimijat Salon seudulta. Mukana on niin yhdistyksiä kuin yksittäisiä toimijoitakin.

– Ohjelmaa on jo nyt lupauduttu järjestämään eri puolilla kaupunkia Kulttuuritalo Villistä Elektroniikkamuseoon saakka. Aikaisempina vuosina mukana olleet toimijat ovat taas innolla mukana. Taiteiden Yä on todellakin yhdistänyt kulttuurin kenttää, Jousi iloitsee.

Tapahtuman teemaksi päätettiin nostaa ekologisuus ja kierrätys.

– Ekomuotinäytös saa viime vuoden onnistuneen aloituksen jälkeen jatko-osan. Muotinäytöksessä esitellään kierrätysvaatteita ja eettisesti tuotetuista materiaaleista valmistettuja vaatteita paikallisilta valmistajilta. Samalla voi tutustua tekstiilien kiertotalouteen, lajitteluun ja uuteen tekstiilikehitykseen, ekomuotinäytöksen puuhanainen, tekstiilitaiteilija Helena Suni kertoo.

Taiteiden Yänä kuka tahansa voi järjestää vaikka taidenäyttelyn, katuteatteriesityksen, tanssinäytöksen tai pysähtyä esiintymään kadunkulmiin tai puistoihin.

– Aloitamme Yän nostatukset jo kesäkuussa. Pop up -parkkipaikka on tempaus, jossa kulttuuriväki valtaa kerran viikossa tunnin ajaksi yhden parkkiruudun Salon ydinkeskustassa. Saamme oikein luvan kanssa touhuta siellä kaikkea hauskaa salolaisten ja matkailijoiden riemuksi, Sanna Jousi kuvailee.

Omasta parkkiruututunnistaan kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä EtnoSaloon. (SSS)