Vanhemmat haluavat mukaan keskusteluun Uskelan koulun tulevaisuudesta

1
Maria Öberg (seisomassa) toivoi rakentavampaa yhteispeliä kaupungin ja vanhempien sekä koulun kesken. Uskelan koulun hätäkokoukseen osallistui kymmeniä vanhempia ja muutama kuntapäättäjä.

Salon Uskelan koululla perjantai-iltana pidettyyn hätäkokoukseen osallistuneet vanhemmat ovat pettyneitä. Koulu on vuoden sisään jo toistamiseen siirtouhan alla.

Vanhemmat moittivat etenkin kaupungin tiedottamiskulttuuria.

– Petyimme jo viime kerralla kaupungin tiedottamiseen, mutta nyt tiedottaminen meni jopa vielä huonommin. Ja kun meille luvattiin kaupungin puolelta, että tiedottamiseen tulee muutos, totesi Jaana Joutsela .

Joutselan mukaan lapsia, lasten vanhempia ja koulun henkilökuntaa ei taaskaan ole kuultu heitä koskevassa asiassa. Samaa sanoi muun muassa Maria Öberg .

– Miksi meitä ei kuunnella? Meitä, jotka tätä työtä tekevät ja käyttävät palveluita? Toivon rakentavampaa yhteispeliä kaupungin ja vanhempien sekä koulun henkilökunnan välillä, Öberg sanoi.

Vanhemmilla oli myös suuri epätietoisuus ja huoli siitä, koska koulu mahdollisesti suljetaan.

– Kukaan ei osaa sanoa, koska Uskelan koulusta joudutaan lähtemään. Seuraavana päivänä, viikon päästä, kolmen vuoden päästä? Joutsela kysyi.

Kaupunginhallitus esittää, ettei Uskelan koulun Kavilankadun yksikön koulurakennusta peruskorjata ja koulun oppilaat sijoitetaan muihin kouluihin sitten, kun nykyinen koulurakennus ei kuntonsa puolesta sovellu enää alakouluksi. Koulun on todettu vajoavan.

Lopullisen ratkaisun asiassa tekee kaupunginvaltuusto, joka kokoontuu maanantaina 24. helmikuuta.

Johanna Saarinen sanoi olevansa erittäin pettynyt Salon toimintaan.

– Salo ei ole kovin elinvoimainen, jos keskustasta ei löydy alakoulua. Salolla on slogan ”Salo – joka päivä parempi”. Nyt ei todellakaan tunnu siltä, Saarinen totesi.

Samuli Mäkinen puolestaan halusi tietää, miksi nyt puhutaan vain oppilaiden hajasijoittamisesta.

– Miksei oppilaita voisi siirtää olemassa oleviin kiinteistöihin, kuten Hermanniin tai Moisioon?

Vanhemmat nostivat huolen aiheiksi myös muun muassa musiikkiluokkien ja erityisryhmien kohtalon.

– Erityislapselle koulun siirto on todella iso asia ja voi aiheuttaa suuria ongelmia, huomautti erään erityislapsen äiti.

Hannu Eevan (sd.) mukaan kouluasioissa valmistelun pitäisi alkaa vanhempien ja koulun henkilöstön kuulemisella.

Tilaisuudessa oli mukana myös kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n kuntapoliitikkoja. Hannu Eeva (sd.) yhtyi Joutselan näkemykseen siitä, että tiedottaminen on kaupungin taholta edelleen huonoa.

– Vallalla on ollut kulttuuri, että koulun lakkauttamisista saa lukea lehdestä.

Eevan mukaan kouludominolle pitäisi saada piste, sillä se aiheuttaa suurta pahennusta kuntalaisissa.

– Asioiden valmistelu pitäisi alkaa vanhempien ja koulun henkilöstön kuulemisella, 40 vuotta opetusalalla ollut Eeva sanoi.

Uskelan koulun painumista seurataan säännöllisesti. Mittauksia tehdään joka toinen kuukausi.  Marraskuussa painuminen oli seisahtunut, mutta tammikuussa vajoamista oli taas hieman tapahtunut.

Heikki Tammisen (ps.) mukaan kukaan tuskin pystyy sanomaan, kuinka monta milliä rakennuksen pitää painua, ennen kuin ryhdytään toimiin.

–  Ei ole lasten ja perheiden etu, että koulusta jouduttaisiin lähtemään nopealla aikataululla. Nyt tarvitaan suunnitelma sen varalle, jos ja kun tarvitsee siirtyä, hän totesi. Tapio Äyräväinen (ps.) oli Tammisen tapaan suunnitelman tekemisen kannalla.

Juhani Nummentalo (kok.) kertoi, että Uskelan koulun tilanteesta keskustellaan seuraavan kerran päättäjien kesken ensi maanantaina puheenjohtajaneuvoston kokouksessa.

1
Jätä kommentti

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ei kaikkea kannata lakkauttaa, vai tehdäänkö uutta

Salosta loppuu kohta koulut, kun vanhoissa kiinteistöissä ilmenee sisäilma tms. ongelmia. Salossa on parhaillaan ilmestynty lisäksi kaksi nimeltä mainitsematonta rakennusta remontin tarpeeseen ja se mihin niiden asukkaat/oppilaat siirretään remontin ajaksi? Jos vaan lakkautetaan kouluja, niin siirtotiloja, terveitä sellaisia on vaikea löytää.