Katajakoti selvisi näillä näkymin säikähdyksellä korona-altistuksesta, jonka takia vanhusten hoivakoti pantiin viikoksi eristyksiin Somerolla.

Kukaan henkilökunnasta tai asukkaista ei ole saanut koronaan viittaavia oireita. Hoivakodin toimintaa järjestävän Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen toimitusjohtaja Pihla Linnainmaa–Kankare on huojentunut.

– Perjantaina yövuoroon tulevat hoitajat saavat purkaa karanteenin ja palaamme normaaliin käytäntöön, hän kertoo.

Altistuksen aiheuttaja oli työskennellyt talossa perjantaina 13. maaliskuuta, mutta ei enää sen jälkeen. Varmuus hänen kantamastaan koronaviruksesta saatiin vasta viikon päästä perjantaina 20. maaliskuuta, jonka jälkeen Katajakodin kaksi osastoa eristettiin. Eristyksen suhteen toimittiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalahygienia- ja infektiotorjuntayksikön ohjeistusten mukaan.

Lamminniemen Hyvinvointikeskus tiedotti omaisille ja tiedotusvälineille korona-altistuksesta ja sen aiheuttamista toimenpiteistä vasta keskiviikkona 25. maaliskuuta sen jälkeen, kun Salon Seudun Sanomat oli kertonut asiasta.

Someron Lamminniemessä sijaitsevassa Katajakodissa on 60 paikkaa neljällä eri osastolla. Eristettyinä oli kaksi osastoa talon alakerrasta. Niillä työskennelleet hoitajat olivat työajan ulkopuolella kotikaranteenissa.

Someron kaupunki omistaa Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy:n, jolta se ostaa Katajakodissa asuvien vanhusten palvelut.

2 viikkoa!

Eikö eristys olisi kannattanut pitää kaksi viikkoa? Tästä viruksesta, kun ei ole tarkkaa tietoa koska tarttuu… Jos ulkomailta tulevat laitetaan kahdeksi viikoksi karanteeniin, altistuneet pitäisi laittaa myös.