Lavatanssimusiikin salolaiseen kesäfestivaaliin virittäydytään merellä jo maaliskuussa. Viking Line jatkaa viime vuonna aloittamiaan Humpparalli merellä -risteilyjä Amorellalla 9.–11.3. ja 16.–18.3.

– Laivayhtiö otti asiassa meihin yhteyttä ja risteilyjen sisältöä on ideoitu yhdessä. Yhteistyö tuo näkyvyyttä puolin ja toisin. Me annamme heille vinkkejä ja ideoita, ja saamme puolestamme nimikkoristeilyistä mainosta ja nimeä, Raatalan Humpparallia vuodesta 2008 järjestäneen Humppamusiikin Ystävät ry:n sihteeri Juha Vähä-Heikkilä kertoo.

– Noilla risteilyillä ei ole yhtään hiljaista hetkeä, vaan musiikkia on tarjolla koko ajan siitä asti, kun laiva lähtee satamasta. Lisäksi on muuta ohjelmaa, kuten tietovisoja, tanssikisoja ja yhteislauluja.

Risteilyn pääesiintyjä on 9.3. Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty, 10.3. Tanssiorkesteri Kaiho, 11.3. Ippe Mansikka, 16.3. Pasi Kivimäki & N.Y.T., 17.3. Kari Hirvonen ja 18.3. FBI Beat. Lisäksi laivalla tanssittavat 9.–11.3. Sakke Kotilainen & Focus, Aikalisä Trio ja Jake Niska Band sekä 16.–18.3. Granada ja Pirkko Pelander, Taina Laiho & Timo Rautala ja Royal.

– Salonseutulaisia ovat salolaissomerolaisturkulainen Focus, koskelainen Aikalisä ja salolainen Granada. Timo Rautalakin asuu nykyään Muurlassa, Vähä-Heikkilä huomauttaa.

Risteilyisäntänä toimii salolainen Hannu Määttänen ja toisena juontajana Raatalasta tuttu Katja Karisukki.

Tänä vuonna Raatalan Humpparalli raikaa Kuusjoella 4.–10. heinäkuuta. Silloin Kauppilan ladossa on tarjolla elävää musiikkia joka ilta. Lauantaina 4.7. soi myös rock, kun harrasteautojen Burning Love Rockin’ Partya vietetään Raatalassa.