Kemiönsaaressa on avattu kampanjasivusto, johon kerätään yritysten lahjakorttimarkkinointia. Kunnan matkailutoimi tekee asiassa yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa.

– Koronaepidemia on ajanut monet kemiönsaarelaiset yritykset ahdinkoon. Varausten tekeminen ei ole ainoastaan pysähtynyt, vaan pahimmissa tapauksissa kaikki varaukset on peruttu jopa heinäkuulta asti, Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner kertoo.

Hän toivoo, että kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat ja matkailijat tukisivat paikallisia yrityksiä ostamalla lahjakortteja käytettäväksi koronapandemian laannuttua.

– Haluamme muistuttaa paikallisten yritysten olemassaolosta ja mahdollisuudesta auttaa niitä koronakriisin aikana. Yritystoimintaa voi tukea ostamalla lahjakortin, jonka voit käyttää tulevaisuudessa itse tai antaa jollekin lahjaksi, Donner sanoo.

Donner korostaa, että iso osa alueen elinkeinosta ja työpaikoista on koronan takia uhattuna.

– Olemme ottaneet kampanjaan mukaan kaikki toimialat, koska kriisi ei vaikuta ainoastaan matkailuun.

Luettelo lahjakortteja kauppaavista yrityksistä löytyy osoitteesta www.visitkemionsaari.fi/lahjakortti. Sivustolle lisätään yrityksiä jatkuvasti.

Riskiryhmille apua ruokaostoksissa

Kemiönsaaren kunta järjestää yhdessä seurakunnan kanssa kaupassakäyntiapua riskiryhmiin kuuluville. Palvelu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille ja perussairaille, jotka eivät saa apua läheisiltään tai naapureiltaan.

Ennen ensimmäisen tilauksen tekoa asiakkaan pitää soittaa lähimpään ruokakauppaan ja pyytää tilin avaamista. Palvelussa ovat mukana Holmströms lanthandel, K-Kärra, K-Market Kompis, K-Supermarket Kompass, Knallis, S-Market ja Sale.

Tilin avaamisen jälkeen ruokaostokset voi tilata soittamalla kaupassakäyntiapuun, jota on tarjolla maanantaista perjantaihin kello 9–16 puhelinnumeroista 040-6197 174 ja 040-6197 121. Tilauksen voi tehdä yhdestä kahteen kertaa viikossa, mutta ostoksiin ei voi sisältyä alkoholi- tai tupakkatuotteita. Ostosten tuoja soittaa etukäteen ja toimittaa ruokakassin ulko-ovelle seuraavana arkipäivänä; saaristossa kahden arkipäivän sisällä.

Palvelu kattaa myös reseptilääkkeiden kuljetuksen, joka hoidetaan yhteistyössä Taalintehtaan ja Kemiön apteekkien kanssa. Asiakkaan on tilattava lääkkeensä omasta apteekistaan.

Palvelua koordinoi Kemiönsaaren nuorten työpajan ja työllisyysyksikön vastaava ohjaaja Henrika Tytärniemi.