Lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit ovat selvillä

0
Jussi Rasinkankaan Voin syödä nakin sijoittui viime vuoden finaalissa toiseksi. Laulun esitti Annika Tertsunen. Kuvassa ovat myös esittäjän isä sekä pikku-Salkkunat Kaisla ja Amelie.

Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit on nyt valittu. Salo Lasten Laulukaupunki ry:n järjestämään avoimeen sävellyskilpailuun tuli määräaikaan mennessä 48 uutta lastenlaulua.

Finaaliin pääsi tänä vuonna 12 lastenlaulua: Juha Mäen Vaikka ei aina voita , Minna ja Miri Miettisen Lintukoto , Sarianna Tammilehdon Kettu ressu , Tuija Rantalaisen ja Kati Valjuksen Ruusa , Kirsi Maria Jalastin ja Arto Juurakon Sammakko ja myyrä , Elina Hautamäen ja Veera Isotalon Kaikenlaisii taravoita , Severi Laakson Osaatko sinä? , Heidi Saarikosken Hiiren laulu , Sauli Alipirjelän Kaarnalaiva , Maco Oeyn ja Jaakko Löytyn Kun tuutulaulu lauletaan , Wellu Rowaltzin ja Random Leen Nab-shuda Naggeja ja Juha Kraapon Eessuntaassun .

Finalisteja olivat valitsemassa musiikin tuottaja Timo Haanpää , musiikkileikkikoulunopettaja, soitonopettaja, musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov , MuM, musiikinopettaja Annika Viitanen , pianon ja harmonikansoittoa sekä kuorolaulua harrastava koululainen Eini Helle ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola .

Raadin mielestä laulujen kokonaistaso oli tänä vuonna korkea ja poikkeuksellisen tasainen.

– Loistavia lastenlauluja, raikkaita toteutuksia ja hyviä teemoja! raati kommentoi.

Sävellyskilpailun finaali järjestetään osana lastenlaulufestivaaleja 6. kesäkuuta, jolloin kuullaan kaikki laulut. Tuomaristo valitsee finaalikonsertissa palkintojen saajat ja myös yleisö saa valita suosikkinsa. Lauluista tehdään tallenne ”Salossa Soi 25”.

Salo Lasten Laulukaupunki ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Jätä kommentti