Lauri Inna valitsi Jari Niemelän määräaikaiseksi sote-johtajaksi

10
Jari Niemelä.

Apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä on valittu Salon vt. sosiaali- ja terveysjohtajaksi kahden kuukauden määräajaksi.

Salon henkilöstöjaosto antoi luvan viran määräaikaiseen täyttöön perjantaina. Kaupunginjohtaja Lauri Inna teki valinnasta viranhaltijapäätöksen saman tien.

Inna haki lupaa, koska vakituisen sosiaali- ja terveysjohtajan valinta näytti siirtyvän hamaan tulevaisuuteen.

Kaupunginhallituksen piti valita uusi sote-johtaja jo 16. maaliskuuta, mutta koronaviruksen takia kokousta typistettiin. Sen aikana päätettiin vain sähköisiin kokouksiin siirtymisestä ja kahdesta koronavirukseen liittyvästä henkilöstöasiasta.

Kaupunginhallitus kokoontuu toistaiseksi sähköisesti. Sähköisessä kokouksessa suljettu lippuäänestys ei ole mahdollinen, joten sosiaali- ja terveysjohtajan valintaa ei voida käsitellä. Käytännössä asian käsittely siirtyy siihen saakka, että hallitus voi kokoontua jälleen kasvotusten.

Asiaa henkilöstöjaostolle valmistellut henkilöstöjohtaja Christina Söderlund piti viran määräaikaista täyttöä välttämättömänä, koska Salolle tärkeän sairaalahankkeen valmistelu ei voi jäädä odottamaan. Koronaviruksen aiheuttama tilanne vaatii myös koko toimialan johtamista.

Salon sote-johtajan valinta liittyy kaupungin organisaatiomuutokseen, jossa apulaiskaupunginjohtajan virasta luovutaan. Sen tilalle perustettiin kaksi toimialajohtajan virkaa. Sivistyspalvelujen johtajaksi siirrettiin lasten ja nuorten palvelujen johtaja Pia Setälä.

Sote-johtajaa on haettu julkisella haulla. Virkaa haki 23 henkilöä. Kuusi hakijaa kutsuttiin haastateltavaksi ja neljä lähetettiin psykologisiin testeihin.

Salon johtamisjärjestelmän kehittämisryhmä esitti kaupunginhallitukselle, että valinta tehtäisiin Niemelän ja Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattilan välillä.

Inna esitti kaupunginhallitukselle Niemelän valintaa.

 

 

Idiotismi

Kuinka sopivasti. Tämä paikka on muutenkin pedattu jo valmiiksi Niemelälle, miksi siis tälläinen hakurumba. Inna olisi voinut valita Niemelän suoraan. Jokainen salolainen tiesi, että kun Niemelä on mukana, hänet valitaan ja siltä näyttää, sillä määräaikaisesta on sitten helppo siirtyä vakinaiseen hommaan. Pieni piiri pyörii edelleen. Mitäköhän lakkautetaan seuraavaksi?

Olli P

Hyvävelijärjestelmä?

Olli P

Niin kuin aiemmin kirjoitin: Kaveria ei jätetä!

Salolainen

No mutta kyllä konsulttikin Niemelää kannatti.

Ei kannata jättää konsultin neuvoja käyttämättä

Eija Seppälä

Aivan turhaa sanoa, ettei sähköisenä aikana voi tehdä suljettua lippuäänestystä. Kaikki 13 kaupunginhallituksen jäsentä sekä ok ja sihteeri voivat saapua kaupungintalolle, jokainen vaikka eri huoneeseen käyttämään konetta. Äänestyslaput viedään sitten vaikka keskellä aulaa kiikutettuun purkkiin ja siitä ne sitten voidaan laskea. Hanskat käteen ja seuraava kokous kaupungintalossa. Kummallista vetkuttelua asian kanssa. Järjen käyttö tässäkin asiassa on suotavaa. Älykaupungin ihmeet.

hävetä saisi

Miten virkaan voidaan valita henkilö, jolla on viranomaisten toimesta huomautus toiminnastaan ja varoitus työnantajaltaan.
Eikö tälläisillä asioilla ole enää mitään väliä?

Olli P

Ei jos kaverista on kyse!

pertti

Mitä sellaista hän tietää, että on pakko valita?

keijo.k

Määräaikaisuutta jatketaan ehkä muutaman kerran ja yllättäen saamme lukea vakinaistamisesta.

Myötähäpeä

Kuka yllättyi, käsi ylös.