LP Viestin Nea Haatainen teki läpimurron liigaan – keskitorjuja yleisöäänestyksen ykkönen 413 äänellä

0
LP Viestin keskitorjuja Nea Haatainen valittiin naisten Mestaruusliigan läpimurtopelaajaksi. Vierellä Lotta Piesanen (vas.) ja Veda Mansikkaviita. Kuva: SSS/Juha Tuuna

LP Viestin keskitorjuja Nea Haatainen on valittu lentopallon naisten Mestaruusliigan läpimurtopelaajaksi kaudella 2019–2020. Kauden läpimurtopelaajan valitsi lentopalloyleisö, joka antoi äänestyksessä Haataiselle 29 prosenttia kaikista äänistä. Se tarkoitti Haataiselle 413 äänen saalista.
– Tämä oli ihan superyllätys, en odottanut mitään tällaista. Tästä extrainnolla sitten uutta kautta kohti, Haatainen riemuitsi tiedotteessa.
19-vuotias Haatainen saapui Saloon päättyneeksi kaudeksi Pölkky Kuusamosta. Haataisen piti olla LP Viestin kolmas keskitorjuja Anna Czakanin ja Kayla Hanelinen takana, mutta yhdysvaltalaisen vatsalihasvamma muutti tilannetta radikaalisti.
– Tiesin Saloon tullessani, että tässä joukkueessa on hieno paikka kehittyä kaikilla osa-alueilla, mikäli kaikki menee hyvin. Sain vastuuta, tapahtui kehitys ja oli ilo pelata, Savonlinnan Ajon kasvatti sanoi.
Lisääntyneen peliajan ryydittämänä Haatainen teki liigan 24 pelissä 4,9 pistettä ottelua kohden. Haataisen hyökkäysprosentti oli 43,2.
– Henkilökohtaisesti nousujohteinen kausi, joka jäi harmittavasti kesken, koska olisimme halunneet voittaa Suomen mestaruuden. Pelatessa jokainen pelaaja kehittyy parhaiten. Eniten tällä kaudella kehityin syöttämisessä, minkä varmasti jokainen huomasi. Myös henkinen puoli sai lujuutta, Haatainen summasi.

Äänestyksen kakkoseksi tuli LP-Vampulan Emilia Joensalo 24 prosentin ääniosuudella ja kolmanneksi WoVo Rovaniemen Viivi Pyhäjärvi 18 prosentilla äänistä. Kuuden ehdokkaan joukossa olivat myös OrPon Saara Holm, Hämeenlinnan Lentopallokerhoa edustava Salon Viestin kasvatti Roosa Heikkiniemi ja Puijo Wolley Ella Autere.
Mestaruusliigan järjestämään äänestykseen osallistui 1 380 äänestäjää.
Yleisöäänestys toteutettiin toisen kerran. Viime kauden naisten läpimurtopelaajaksi valittiin LP-Vampulan Iina Andrikopoulou.
LP Viestin pelaajista läpimurtopelaajaksi on aiemmin arvostettu Ronja Heikkiniemi vuonna 2017.

 

Jätä kommentti