Noin 500 ekaluokkalaista aloittaa Salossa koulun syksyllä

0
Uusia ekaluokkalaisia on Salossa ensi syksynä noin 500.

Salon kouluissa aloittaa ensi syksynä koulutyönsä noin 500 ekaluokkalaista. Määrä on suunnilleen sama kuin viime syksynä.

Tulevien ekaluokkalaisten huoltajat saivat tammikuussa kotiin kirjeen, jossa ilmoitettiin lapsen koulupaikka. Huoltajat ovat ilmoittaneet lapsensa kouluun Wilma-järjestelmän kautta, ja ilmoituksia on tullut 497.

– Luvut muuttuvat aina jonkin verran, mutta kyllä nämä aika hyvin jo pitävät paikkansa, sanoo Salon opetuspäällikkö Inkeri Lahti.

Vaikka oppilaiden kokonaismäärä pysyy lähes samana, koulukohtaisesti oppilaiden määrät muuttuvat. Eniten ekaluokkalaisten määrä vähenee tämänhetkiseen verrattuna Tupurin koulussa, 21 oppilaalla, sekä Uskelan koulussa, 13 oppilaalla ja Mustamäen koulussa, 9 oppilaalla.

– Tiedossa on ollut, että määrä vähenee. Tupurissa on ollut kolme ekaluokkalaisten ryhmää, mutta tästä eteenpäin vain kaksi, Lahti toteaa.

Särkisalon koulussa ekaluokkalaisten määrä vähenee kuudella ja Teijon koulussa viidellä. Särkisalossa tämä tarkoittaa, että ekaluokkalaisia on kolme, Teijon koulussa vain yksi.

Eniten ekaluokkalaisten määrä puolestaan kasvaa Perniön Kirkonkylän koulussa, 13 oppilaalla. Ollikkalan, Kaivolan ja Muurlan kouluissa lisäystä on 6 oppilasta, Hiiden ja Märynummen kouluissa 5 oppilasta.

Kuluvaa talvea ovat varjostaneet Hajalan, Hiiden, Teijon, Saurun sekä Uskelan koulun loppumisen uhat. Näistä Hiiden koulun lakkautus toteutuu syksyllä 2021 ja Saurun koulun lakkautus syksyllä 2023.

Nämä seikat eivät Lahden mukaan näy ekaluokkalaisten ilmoittautumisissa, sillä kaupunki on osoittanut jokaiselle heille koulupaikan lähikoulusta, ja kaikki nykyiset koulut ovat vielä ensi lukuvuonna käytössä.

Suurin osa salolaislapsista menee siihen kouluun, jonka kaupunki hänelle osoittaa. Aina on myös tapauksia, joissa huoltaja anoo lapsensa pääsyä johonkin muuhun kouluun esimerkiksi perheen asumisjärjestelyjen takia, jotta lapsi saisi erityistä tukea tai jotta hän voisi myöhemmin jatkaa samassa koulussa erikoisluokalle.

– Näitä toissijaista koulupaikkaa anovia on ilmoittautuneista 32. Heidän koulupaikoistaan ei ole vielä tehty päätöksiä. Pääsääntöisesti nämä anomukset menevät läpi. Pyrimme kuitenkin, ettei tulisi liian suuria luokkakokoja. Ekaluokkalaisten kohdalla tavoitteena on, että ryhmäkoko pysyisi 20 oppilaan tuntumassa, Lahti sanoo.

Huhtikuussa kaikki tulevien ekaluokkaisten huoltajat saavat vielä vahvistuksen lapsen koulupaikasta.


Ensimmäiselle luokalle syksyllä 2020 ilmoitetut lapset

Alhaisten koulu 43 (41)
Armfeltin koulu 41 (43)
Hajalan koulu 5 (4)
Hiiden koulu 8 (3)
Hähkänän koulu 11 (12)
Inkereen koulu 16 (20)
Kaivolan koulu 16 (10)
Kirkonkylän koulu 45 (32)
Komisuon koulu 9 (7)
Kuusjoen koulu 22 (20)
Meri-Halikon koulu 12 (10)
Mustamäen koulu 20 (29)
Muurlan koulu 19 (13)
Märynummen koulu 15 (10)
Ollikkalan koulu 49 (43)
Pajulan koulu 22 (19)
Saurun koulu 6 (3)
Sirkkulan koulu 7 (8)
Suomusjärven koulu 10 (13)
Särkisalon koulu 3 (9)
Teijon koulu 1 (6)
Toijan koulu 16 (12)
Tupurin koulu 46 (67)
Uskelan koulu 45 (58)
Vaskion koulu 7 (10)
Svenska skola 3 (1)
Hakastaron koulu 0 (3)
Suluissa koulun nykyinen ekaluokkalaisten määrä.