Power Cup tuo sähköpotkulaudat Saloon

6
Sähköpotkulautoja näkyy kesäkuun alussa myös Salon katukuvassa.

Tier käynnistää sähköpotkulautojen vuokrauksen Salossa noin viikon mittaisena kokeilujaksona 1.6. alkaen. Noin sata sähköpotkulautaa tuodaan kaupunkiin Power Cup -lentopalloturnauksen yhteydessä helpottamaan kaupunkilaisten ja turnausvieraiden liikkumista paikasta toiseen.

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Salon kaupungin kanssa. Esimerkiksi sähköpotkulautojen alueellinen sijoittelu on suunniteltu yhdessä. Power Cupin tapahtuma-alueen sisään sähköpotkulaudoilla ei pääse, eikä niillä saa ajaa alle 18-vuotias.

Tier aikoo panostaa erityisesti sähköpotkulautoihin liittyvän turvallisuusohjeistuksen välittämiseen Power Cup -turnauksen pelaajille ja kisavieraille yhdessä turnauksen paikallisjärjestäjän kanssa. Sähköpotkulautojen vauhtia pystytään säätämään niin, että esimerkiksi torilla tai sairaaloiden ja palvelutalojen edessä laudalla pääsee vain kävelyvauhtia.

– Power Cupin yksi kantava teema on kestävä kehitys, ja näiden kanssa kulkeminen tukee sitä, toteaa Power Cupin paikallispäällikkö Johanna Anttonen tiedotteessa.

Anttosen mukaan kaikki Power Cupin täysi-ikäiset talkoolaiset saavat etuja sähköpotkulautojen käyttöön.

Elina Bürkland Tieriltä kertoo Salon Seudun Sanomille, että jatkoa katsotaan Power Cupin jälkeen. Bürkland pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että sähköpotkulaudat jäisivät pysyvästi Saloon ison tapahtuman jälkeen.

– Salo on niin pieni kaupunki, että asiakasmäärä ei välttämättä ole riittävä.

Tier on johtava​ ​sähköpotkulautayritys Euroopassa. Se toimii jo 55 kaupungissa ja 11 eri maassa, mukaan lukien kaikki Pohjoismaat.

K18

Eikös tämä Powercup ole lasten tapahtuma. Valmentajatko niillä potkulaudoilla huristelevat? Ilmankin olisi pärjätty!

Irmeli

En tykkää yhtään! Olen varma, että onnettomuuksia sattuu täällä enemmän kuin esimerkiksi Turussa, koska kadut, ympäristö, lyhyet korttelin välit sekä monet suojatiet ilman valoja ovat ongelma vauhdikkaisiin lautoihin, joita kaikki eivät kuitenkaan hallitse riittävän hyvin.

Potkulauta

Huomioitavaa on, että näillä ei saa ajaa jalkakäytävällä, kun rakenteellinen nopeus on 25 km/h. Toivottavasti poliisi valvoo kesän tullen näitä, sillä eräs paikallinen yritys tuo nämä saataville koko kesäksi ja niitä alkaa katukuvassa näkyä.

Jan

Paikallisen yrityksen lautojen nopeutta on rajoitettu huomattavasti alle tämän mainitsemasi nopeuden ja poliisin kanssa sovitaan keskustelu palaveri vielä tämän kevään aikana, jotta osaamme ohjeistaa asiakkaita mahdollismman hyvin lautojen oikeassa käytössä. Terveisin paikallinen yrittäjä

Volkan

Miks te salolaiset osaatte kaikesta valittaa

keijo.k

Onko se valittamista jos huolehditaan/ollaan huolissaan turvallisuudesta . Mitä ?